Σαββάτο 30 Σεπτεμβρίου 2023
19:12:27

Χαλκίδα

Η Ανάβαση της Ριτσώνας επιστρέφει

Κατηγορία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
27 Ιούνιος 2021 10:30

Έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 που έπληξε τη χώρα, η αγαπημένη ανάβαση θεατών και οδηγών, η ιστορική Ανάβαση της Ριτσώνας επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Ιουνίου.

Ο αγώνας θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων. Προσμετράει, επίσης, στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Πρωτάθλημα Ενιαίου.
Την ευθύνη της οργάνωσης έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Χαλκιδέων.

Ο αγώνας φέτος, θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ωστόσο οι φίλοι του αυτοκινήτου μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την Ανάβαση Ριτσώνας την Κυριακή (27 Ιουνίου), μέσω του Star Κεντρικής Ελλάδος που θα καλύψει τηλεοπτικά το γεγονός!

Το ενδιαφέρον των οδηγών είναι έντονο και ήδη η λίστα των 144 συμμετοχών περιλαμβάνει αρκετούς πρωταγωνιστές του θεσμού των Αναβάσεων που θα «κονταροχτυπηθούν» στην μήκους 3100 μέτρων διαδρομή της Ανάβασης. Σημειώνεται πως όλοι οι συμμετέχοντες και οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Το πρωί του Σαββάτου (26 Ιουνίου) και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα, από τις 8 έως τις 9:30 θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (27 Ιουνίου), με ώρα εκκίνησης στις 10.30 το πρωί.
Ο δρόμος θα κλείσει μιάμιση ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, στις 9 το πρωί.

[ Στη φωτογραφία, σε παλαιότερη εκκίνηση στη Ριτσώνα, ο Μάριος Ηλιόπουλος, νικητής προ ημερών στην Ανάβαση τςη Κύμης. ]

 
 
 

Powered by iCagenda