Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022
05:20:23

Χαλκίδα

Η «Μήδεια» του Μποστ από το «Περι-Τεχνών»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
10 Ιούλιος 2021 20:15

Η ανατρεπτική σατιρική κωμωδία «Μήδεια» του Μποστ παρουσιάζεται από το Θέατρο «Περι-Τεχνών», το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορ. Μακρής» στο Πάρκο Λαού στη Χαλκίδα.

Το ίδιο έργο, με τον Μάκη Παπαδημητρίου στον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, θα κάνει σταθμό στη Χαλκίδα στις 27 Αυγούστου.
Αυτή όμως είναι η δική μας «Μήδεια» του Μποστ. Αποτέλεσμα μιας παραγωγής του εν Χαλκίδι «Περι-Τεχνών», πολλής δουλειάς και πρόβας ενός πολυμελούς θιάσου και μιας ακόμα πιο μεγάλης ομάδας που συνεργάστηκε για την παράσταση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στο σημείωμα της παραγωγής για το έργο και την παράσταση, αναφέρεται:
«Το έργο ανήκει στις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης εποχής. Μια παρωδία που στόχο δεν έχει μόνο να προκαλέσει το γέλιο, αλλά να προβληματίσει και να μας κάνει να μας κάνει να σκεφτούμε τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου... Ένα πολιτικό κείμενο, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της εποχής, σχολιάζοντας τον Έλληνα πολίτη και την ελληνική πραγματικότητα, η οποία κάνει κύκλους όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Τα έντονα Αριστοφανικά στοιχεία, τα οποία διατηρήσαμε στο έπακρο, η ιδιαίτερη γλώσσα του Μποστ, μπλέκοντας την καθαρεύουσα και την δημοτική και ο ομοιοκατάληκτος δεκαπεντασύλλαβος είναι τα στοιχεία εκείνα που μας έκαναν να λατρέψουμε το έργο αυτό. Οι χαρακτήρες του έργου πολλοί και όλοι τους μοναδικοί, δρουν σε ένα παλάτι – κέντρο διερχομένων. Μια οπισθοδρομική τροφός, μια σέξι καλόγρια, μια καταπιεστική μάνα, ένας λεβέντης Κρητικός, ένας ξεπεσμένος βασιλιάς με την κακομαθημένη κόρη του, ένας καλόγερος που άλλαξε ερωτική ταυτότητα, ένας συγγραφέας τραγωδιών που έχασε την έμπνευσή του, ένας άπιστος άντρας, πέντε ατάλαντες παλακίδες που έχουν μετατρέψει το έργο σε μιούζικαλ και φυσικά η Μήδεια... μια γυναίκα που υπομένει πολλά και πολλούς αλλά συνάμα αρέσκεται να είναι το επίκεντρο. Μια ηρωίδα με διαρκείς εναλλαγές στη διάθεσή της που οδηγείται σε ένα απεχθές έγκλημα παρασυρόμενη από το πάθος της. Μια ηρωίδα εμπνευσμένη από την ομώνυμη τραγωδία του Ευρυπίδη, υπό το πρίσμα μιας αρκετά έντονα κωμικής ματιάς.»

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διασκευή – Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Μουσικής: Ιωάννα Μερκουριάδη
Σκηνικά: Μαρίνα Σμυρλάκη – Ομάδα «Περι-Τεχνών» / Κοστούμια: Μαριάνθη Σπύρου
Χορογραφίες - Επιμέλεια Κίνησης: Αρετή Κόκκαλη – Σχολή Χορού 4dance
Επιμέλεια Μουσικής: Ιωάννα Μερκουριάδη – Στίχοι Μουσικής: Βιβή Σμυρλάκη
Επιμέλεια Φωτισμών & Ήχου: Κώστας Μπολίνης / Μακιγιάζ: Ιωάννα Τσάλλα
Φωτογραφία: Βαγγέλης Νικολάου / Video: Νίκος Μοναστηριώτης
Επιμέλεια Γραφιστικών – Αφίσα – Πρόγραμμα: Patitiri design
Βοηθοί Παραγωγής: Μαρίνα Σμυρλάκη & Φαίη Χατζηαντωνίου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πέρη Καραμούζη / Παραγωγή: Θέατρο «Περι-Τεχνών»

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Μήδεια: Πέρη Καραμούζη
Καλόγρια: Πανωραία Μπλιάχα / Τροφός: Νάνσυ Γκιουλέ / Ιάσων: Γιώργος Γκάβαλης / Ευριπίδης: Λάμπρος Νουλόπουλος / Οιδίποδας: Χρήστος Κοκοκύρης 
Αντιγόνη: Κρυσταλλία Μπουραζά / Ψαράς: Ελένη Κόλα / Κρητικός: Βαγγέλης Βλάχος / Καλόγερος: Δημήτρης Δαραμάρας / Guest Voice: Μαριάνθη Σπύρου
Λύρα επί σκηνής: Αθανασία Πριμηκήρη / Guest έναρξης: ο έφηβος Χάρης Κώτσαρης
Χορός: Βιβή Σμυρλάκη (κορυφαία), Ευτυχία Ντούπη, Ελένη Κόλα, Ελένη Μόκα και Άννα Καμπιώτη

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ / Προπώληση: viva.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6934714425

 
 
 

Powered by iCagenda