Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:51:59

Χαλκίδα

Συναυλία διαμαρτυρίας και αγώνα από τους μουσικούς

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
21 Ιούνιος 2021 19:00

Συναυλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής διοργανώνει το Παράρτημα Εύβοιας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στο υπαίθριο θεατράκι «Παν. Κωτσόπουλος» στη Μέσα Παναγίτσα στη Χαλκίδα.
Πρόκειται για συναυλία διαμαρτυρίας και συνέχειας του αγώνα ενάντια στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, στον λογοκριτικό νόμο Λιβάνιου και στα προβλήματα που έχουν οξυνθεί από το επί ένα χρόνο και πλέον κλείσιμο του χώρου του πολιτισμού.

.................................................................................................................................................................

[ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Δίνουμε και φέτος το αγωνιστικό μας ραντεβού:

- Δευτέρα 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, συγκροτήματα και μουσικοί από διάφορα μουσικά είδη συναντιόμαστε και πάλι για μια συναυλία διαμαρτυρίας στη Χαλκίδα.

Καλούμε συναδέλφους και εργαζόμενους να στηρίξουν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία μας!

*Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Πέρυσι τέτοιες μέρες με κλειστούς όλους τους χώρους του Πολιτισμού, χιλιάδες μουσικοί κάτω από το κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου ενώσαμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, πλημμυρίσαμε με τα τραγούδια μας τις γειτονιές, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα.
Μέσα σε αυτές κι ο πεζόδρομος της Αβάντων στην Χαλκίδα. Εκεί συναντηθήκαμε συνάδελφοι από διάφορα μουσικά είδη και εργασιακούς χώρους και γίναμε η μαγιά που έκανε δυνατό να στηθεί το παράρτημα της Εύβοιας.
Κάναμε πράξη το σύνθημα «γίνε και 'συ κρίκος στην αλυσίδα».

Τώρα που οι χώροι ανοίγουν...

- Σε όλο τον κόσμο, γίνεται χορός εκατομμυρίων γύρω από το εμβόλιο, η πανδημία είναι ακόμα εδώ, τα θύματα εκατομμύρια, ενώ το άνοιγμα γίνεται αποκλειστικά με την ατομική ευθύνη του self test.

- Την ίδια ώρα ο νόμος Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη μέρα. Θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση, «το επενδυτικό κενό» που υπήρχε ήδη από το 2019, γυρίζοντας το ρολόι της εργασίας μας, της ζωής μας στην πλήρη ευελιξία. Οι νόμοι τους πατάνε σε αυτούς των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, στα ήδη περασμένα με τα μνημόνια.

- Οι χώροι πολιτισμού δεν θα ανοίξουν για όλους το ίδιο. Μόνο μια μικρή μερίδα συναδέλφων έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε φεστιβάλ Δήμων κλπ, ενώ η εστίαση, οι υπόλοιπες εκδηλώσεις (πανηγύρια, γάμοι κ.α), που αφορούν το σύνολο του κλάδου, είναι ακόμα στον αέρα.

- Θέλουν να προσαρμόσουν τα μεροκάματά μας στο budget της πληρότητας των καθισμάτων. Παράλληλα, από εκεί που χιλιάδες συνάδελφοι δεν πήραν ούτε το επίδομα, μας αναγκάζουν να ανοίξουμε μπλοκάκια, παρά την υπερφορολόγηση ως «συνεργάτες», μήπως και παίξουμε σε συναυλίες και φεστιβάλ.

- Την ίδια ώρα ο ψηφιακός πολιτισμός «τρέχει», ο μουσικός από τις χιλιάδες views των spotify κλπ, καλείται να λάβει λίγα ευρώ, να παραχωρήσει πλήρως το ηθικό, πνευματικό – συγγενικό δικαίωμα για να κερδίζουν κάποιες πλατφόρμες.

Με τους αγώνες, τη μαζικότητά μας, τα αιτήματά μας, το μεράκι μας, την αγάπη μας για τον πολιτισμό, την ανησυχία μας για την επόμενη μέρα, διατρανώνουμε πως: Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!» ]

 
 
 

Powered by iCagenda