Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
23:27:58

Χαλκίδα

babis banner-02

Δωρεάν rapid tests στον Πάλιουρα μέσα από τα αυτοκίνητα

Κατηγορία
ΥΓΕΙΑ
Ημερομηνία
6 Δεκέμβριος 2020 09:30

Δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) θα πραγατοποιήσουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι, στον Πάλιουρα, στο χώρο μπροστά από το εκεί Δημοτικό Σχολείο.

Στόχος είναι να ελεγχθεί το επιδημιολογικό φορτίο της ευρύτερης αγροτικής περιοχής, κατά την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς που συνεχίζεται αδιάκοπα στους αγρούς και στα ελαιοτριβεία. Και ζητούμενο, να προσέλθουν για τον προληπτικό έλεγχο κυρίως οι εργάτες γης και οι εργοδότες τους.

Ο έλεγχος θα γίνει με τη διαδικασία της δράσης «Drive through Testing». Οι πολίτες θα προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα, θα δίνουν δείγμα χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός, αφού δεν θα υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα πέντε λεπτά.
Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν βέβαια και τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους: να έχουν έντυπο «βεβαίωσης κατ' εξαίρεση μετακίνησης» με σημειωμένη την ένδειξη Β1 (μετάβαση για τεστ κορονοϊού) ή να έχουν αποστείλει sms για την μετακίνηση, με ένδειξη «1 κενό ονοματεπώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας».
Θα χρειαστεί δε να επιδείξουν ταυτότητα ή διαβατήριο και να δηλώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας.

 
 
 

Powered by iCagenda