Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
01:50:46

Χαλκίδα

«Με δύναμη από την Κηφισιά» στο «Περί-Τεχνών»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
31 Οκτώβριος 2020 21:00

Το Θέατρο Περί-Τεχνών, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ στη σκηνή του (Μαυρογένους 2 στην περιοχή του Δάριγκ), παρουσιάζει (και πάλι, μετά την καλοκαιρινή εμφάνιση στο υπαίθριο θέατρο «Ορ. Μακρής») το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη & Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ένα έργο, όπου το κωμικό προκύπτει μέσα από το τραγικό. Που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη ζωή, τη μοναξιά, τους φόβους και την έντονη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την κωμωδία και το δράμα, θαμπώνουν.
Η υπόθεση: Ένα σκηνικό από βαλίτσες. Τρεις γυναίκες που ετοιμάζονται να φύγουν για την Ταϊλάνδη και μία κόρη που δεν βλέπει την ώρα να έχει το σπίτι δικό της. Η Μάρω, η Φωτεινή και η Αλέκα αποζητούν την ευτυχία που θα τις ολοκληρώσει, σ' ένα ταξίδι. Κάποτε. Στην Ταϊλάνδη...
Μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικούς διαλόγους με κύριο θέμα συζήτησης τους άνδρες... παρέα με πολύ αλκοόλ, τσιγάρα και ηρεμιστικά ξετυλίγεται η ζωή αυτών των γυναικών, οι οποίες προσπαθώντας να βρουν τη δύναμη να δραπετεύσουν από το παρελθόν τους, καταλήγουν να πέφτουν με φόρα πάνω του...
Το ταξίδι της ελευθερίας, της δύναμης για μια νέα ζωή συνεχώς αναβάλλεται. Οι βαλίτσες γεμίζουν από όνειρα κι ελπίδες, αλλά το ταξίδι γίνεται ολοένα και πιο μακρινό. Τελικά όσο το σκηνικό αποσυντίθεται τόσο φαίνεται πως και οι ίδιες δεν θέλουν να αφήσουν τις ζωές τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από τους άντρες που τις καθόρισαν.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφείς: Δημήτρης Κεχαΐδης & Ελένη Χαβιαρά
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Μερκουριάδου
Σκηνικά: Αλέξανδρος Σιμιτζής
Επιμέλεια Κουστουμιών: Πέρη Καραμούζη
Φώτα –Ήχος: Κώστας Μπολίνης
Χτενίσματα: Beautifly by Vassia (Βάσια Γεωργουλία )

Παίζουν:
Πέρη Καραμούζη – Αλέκα
Ευτυχία Ντούπη – Φωτεινή
Ελεάνα Κεσκίνη – Μάρω
Ελένη Κόλλα – Ηλέκτρα

Εισιτήριο για την ενίσχυση του Συλλόγου: 10 ευρώ
Το Θέατρο διαθέτει POS για ηλεκτρονική πληρωμή.
Κράτηση θέσεων και προμήθεια εισιτηρίου στο τηλ. 6934714425

Στην παράσταση (από την είσοδο έως και την έξοδο) τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid19.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

 
 
 

Powered by iCagenda