Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
20:20:34

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Διά ζώσης» και πάλι, έστω και «κεκλεισμένων των θυρών»

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερομηνία
23 Σεπτέμβριος 2020 19:00

Η επιλογή των εξ αποστάσεως συνεδριάσεων (από τα τέλη Μαίου μέχρι σήμερα, με μια εξαίρεση) παρουσιάστηκε ως συμμόρφωση με τις πρόνοιες της ΚΥΑ και των Εγκυκλίων για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19... Όμως παρ' ότι τα δεδομένα στη χώρα χειροτερεύουν και στην περιοχή μας, τουλάχιστον σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάσταση είναι ίδια όσον αφορά στον covid-19... Δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου –πιθανότατα, υπολογίζοντας την τακτική της αποχής του πολύ μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης- αποφάσισαν να μην «συμμορφωθούν» άλλο στις πρόνοιες που επικαλούνταν και να ακολουθήσουν την τακτική των Δήμων που τους παρουσίαζαν ως υπόδειγμα οι απέχοντες!
Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο [οι τελευταίες συνεδριάσεις του: 29 Μαίου, με τηλεδιάσκεψη / 1 Ιουλίου, διά ζώσης και κεκλεισμένων θυρών / 29 Ιουλίου διά περιφοράς (με αποχή της παράταξης Παγώνη) / 24 Αυγούστου, με τηλεδιάσκεψη (με αποχή των παρατάξεων Παγώνη και Καθαροσπόρη και του Καλαθέρη)] επιστρέφει σε συνεδρίαση με τη φυσική παρουσία των αιρετών μελών του, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του covid-19, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου (Αμφιθέατρο) της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, που επιτρέπει την τήρηση των αποστάσεων και χωρίς την παρουσία κοινού-δημοτών.

Προ ημερήσιας διάταξης, η δήμαρχος θα ενημερώσει για τα μέτρα αποκατάστασης ζημιών και στήριξης των πληγέντων από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 9ης Αυγούστου ενώ προφανώς στις τοποθετήσεις που θα ακολουθήσουν, θα τεθούν ερωτήματα και θα κατατεθούν προτάσεις.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Περί σύστασης Εκτιμητικής Επιτροπής για την απευθείας αγορά ακινήτων (αναλογική εφαρμογή του άρθρο 186 παρ. 5 & 6 Ν. 3463/2006)
2. Περί καθορισμού της διαδικασίας και του τρόπου επιλογής των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκιδέων
3. Περί έγκρισης δημιουργίας, και προγραμματικής σύμβασης, Κέντρου Ενημέρωσης & Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) στο Δήμο Χαλκιδέων
4. Περί έγκρισης Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτάκτων Αναγκών εξαιτίας εκδήλωσης σεισμών, με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος», σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
5. Περί έγκρισης Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, με την κωδική ονομασία «Δάρδανος», σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
6. Περί έγκρισης πρακτικής άσκησης ΤΕΙ
7. Περί αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας
8. Περί αντικατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.)
9. Περί έγκρισης Τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) (υπ. αρ. 55/2020 απόφαση ΔΣ του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ )
10. Περί έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας Παιδικών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ) (υπ. αρ. 50/2020 απόφαση ΔΣ του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.)
11. Περί διενέργειας φανερού, πλειοδοτικού διαγωνισμού και προφορικού για τη σύναψη σύμβασης περισυλλογής και εκποίησης του συνόλου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων και την μεταφορά τους σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και εταιρείας επεξεργασίας και ανακύκλωσης οχημάτων - επίσημο μέλος του δικτύου Ε.Δ.Ο.Ε. και ορισμός μελών επιτροπής για την εκτίμηση εκποίησης, κινητών πραγμάτων (εγκαταλελειμμένων οχημάτων)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12. Περί ορισμού Δημοτικού Ταμία για τις συναλλαγές με τα Πιστωτικά Ιδρύματα, Τράπεζες, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα της Ελλάδος
13. Περί ορισμού Δημοτικού Ταμία ως αρμόδιου για τις συναλλαγές με τα Πιστωτικά Ιδρύματα και την Τράπεζα της Ελλάδας
14. Περί έγκρισης έκθεσης απολογιστικών στοιχείων α΄ τριμήνου προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 (υπ. αρ. 343/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
15. Περί έγκρισης έκθεσης απολογιστικών στοιχείων β΄ τριμήνου προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 (υπ. αρ. 344/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
16. Περί 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικον. έτους 2020 (υπ. αρ. 367/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)
17. Περί έκδοσης παραγωγικής άδειας (σε Καρακατσάνη Δημήτριο)
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
18. Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου «Πεζοδρόμηση της οδού Αβάντων, από οδό Βύρωνος έως την οδό Αποστόλη, καθώς και της οδού Αγγελάτου»
19. Περί παράτασης εκτέλεσης εργασιών του έργου «Διαμόρφωση πλατείας Συγγρού Δ.Κ. Δροσιάς»
20. Περί 2ης παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου «Αποκατάσταση μαντρότοιχου περίφραξης του Κοιμητηρίου Αγ. Ιωάννη Χαλκίδας»
21. Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση και βελτίωση χωνευτηρίου Κοιμητηρίου Χαλκίδας»
22. Περί τρόπου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση Κόκκινου Σπιτιού»

 
 
 

Powered by iCagenda