Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
13:16:01

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Φεστιβάλ ΚΝΕ: Με μέτρα προστασίας και προσφορά στους πληγέντες

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ημερομηνία
12 Σεπτέμβριος 2020 00:00

Και το φετινό (46ο) ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» κάνει στάση στη Χαλκίδα: Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Δέλτα στη Νεάπολη.

Το πολιτικό κάλεσμα
Οι διοργανωτές καλούν «τη νεολαία και το λαό της περιοχής, με τη συμμετοχή τους, να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που μας κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλουν δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών! Να σηματοδοτήσουν το δυνάμωμα του αγώνα για μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του σάπιου συστήματός τους, για την απεμπλοκή της χώρας από τα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.»

Το μήνυμα και η προσφορά για τις πληγές από τις πλημμύρες
Ιδιαίτερα, οι διοργανωτές καλούν τη νεολαία και το λαό της περιοχής, να δυναμώσουν τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και του βίου τους, για να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, για άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας!
Στο πλαίσια αυτό, τα έσοδα από το κουπόνι ενίσχυσης του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, θα δοθούν ως υλική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς των Δήμων Χαλκίδας και Διρφύων-Μεσσαπίων.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
• «Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει...» Μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, από μαθητικό συγκρότημα
• Ροκ συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα «Firefly»
• Ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
• Συναυλία με τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση, με τους «Μαντάρα»
Στο χώρο θα υπάρχει:
• Έκθεση με θέμα: «I can't freathe – Σοσιαλισμός για να ...ανασαίνουμε»
• Περίπτερο του «Ριζοσπάστη» και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», αφιερωμένο στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν.

Ένα Φεστιβάλ ...αλλιώς, λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας
Όπως από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα, ΚΚΕ και ΚΝΕ πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση τους, έτσι θα κάνουν και στο Φεστιβάλ. Γιατί, «και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή!».
Οι είσοδοι θα ανοίξουν δύο ώρες νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα έναρξης, η πρόσβαση θα γίνεται ελεγχόμενα, κατά την είσοδο θα γίνεται θερμομέτρηση, θα υπάρχουν αντισηπτικά ανά μικρές αποστάσεις, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, οι επισκέπτες θα παρακολουθούν το πρόγραμμα αποκλειστικά καθιστοί και με τις απαραίτητες αποστάσεις, η έξοδος θα γίνεται τμηματικά (με μέλη της ΚΝΕ να φροντίζουν τη ροή, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού).

 
 
 

Powered by iCagenda