Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
21:37:19

Χαλκίδα

babis banner-02

Πως είναι να βλέπεις «τα ραδίκια ανάποδα»;

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
7 Αύγουστος 2020 21:00

Τη μαύρη κωμωδία «Τα ραδίκια ανάποδα» παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

Η παράσταση είχε πρωτοπαρουσιαστεί από το Θεατρικό Εργαστήρι, τον Μάρτιο στην αίθουσα Παπαδημητρίου (από όπου και η φωτογραφία του G. Papanikolaoy).

Λίγα λόγια για το έργο
Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη, δεν λέει να μας αφήσει χρόνους, να μείνει στον τόπο και να τινάξει τα πέταλα. Τώρα πια δεν τον πάνε τέσσερις αλλά δέκα. Δέκα χρόνια επικηδείας (γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010). Και ήρθε η ώρα να δούμε «Τα Ραδίκια Ανάποδα», σε νέο τόπο, χλοερό και αναψύξεως. Μια παράσταση που στοχεύει να κλάψουμε από τα γέλια και να ζούμε για να τη θυμόμαστε!

Επικήδειος. Ο ύστατος αποχαιρετισμός που εκφωνούν οι συγγενείς και φίλοι στο νεκρό, λίγο πριν δει «τα ραδίκια ανάποδα». Μια μαύρη και άραχλη κωμωδία που και νεκρούς ανασταίνει με τους 13 φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους χαρακτήρες, που τους ενώνει ο σπαραγμός και η θλίψη. Τι μπορεί να κάνει ένας πολιτικός για να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές; Πόσα φαγητά μπορείς να φτιάξεις, χωρίς καθόλου υλικά, ενόψει οικονομικής κρίσης; Πως αντιμετωπίζει μια πολύ πολύ πλούσια χήρα τον χαμό του συζύγου της; Υπάρχει άραγε ζωή μετά τον θάνατο;...
Στους τεθλιμμένους και βαρυπενθούντες θεατές θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία, για ευνόητους λόγους, προκειμένου να λυθεί η απορία του πώς είναι να βλέπεις «τα ραδίκια ανάποδα» επί σκηνής!

Οι συντελεστές της παράστασης
Τους ρόλους, τους κλαίνε, τους οδύρονται και τους υποδύονται, οι ...αξιομακάριστοι: Τηλέμαχος Ζήκος, Αργυρώ Φασαράκη, Αλέξανδρος Μάρεϋ, Φρόσω Λεοντή, Γιώργος Αλεξανδράκης, Χρήστος Κώστας και Κώστας Καλόγερος.
Ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, η Βάσια Σκούρα.

Είσοδος ελεύθερη.
Σύμφωνα όμως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και μέχρι το επιτρεπτό όριο χωρητικότητας του θεάτρου που είναι εως 800 καθήμενοι θεατές.

 
 
 

Powered by iCagenda