Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
13:52:05

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Συναυλία αρχαίας Ελληνικής μουσικής στην «Αρέθουσα»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
6 Σεπτέμβριος 2020 00:00

Στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»:

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Συναυλία, με τίτλο «Ήχοι αρχαίοι – Μουσικές του σήμερα», με το μουσικό σύνολο «Χρυσέα Φόρμιγξ».

Η αρχαία Ελληνική λύρα, παρά το ότι χάθηκε για πάνω από 1600 χρόνια, διαπέρασε ως ιδέα τόσο την Ευρωπαϊκή μουσική δημιουργία όσο και την μουσική τέχνη της εγγύς Ανατολής. Στην παράσταση, η αρχαία λύρα αναβιώνει μέσα από τους μαγικούς ήχους των χορδών της και συνομιλεί αφενός με δύο κλασικά όργανα, ένα βιολί και ένα τσέλο, και αφετέρου με τον ελληνικό λόγο, επιμένοντας να αναζητά την αρμονία του σύμπαντος σε μουσικές αρχαίες και νεότερες.

Τραγούδι – Αφήγηση: Θεοδώρα Μπάκα / Αρχαία Λύρα – Αφήγηση - Επιμέλεια προγράμματος & διασκευές: Νίκος Ξανθούλης (στη φωτογραφία) / Βιολί: Ζήσιμος Σουλκούκης / Βιολοντσέλο: Μιχάλης Πορφύρης / Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Με τη συμμετοχή μελών του μπαλέτου της ΕΛΣ.

Οι θεατές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο αλλά μόνον για την είσοδό τους στο μουσείο. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική ενώ θα ισχύουν όλες οι οδηγίες ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί για την παρακολούθηση εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους. Προκρατήσεις στο https://digitalculture.gov.gr/

 
 
 

Powered by iCagenda