Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
22:39:14

Χαλκίδα

babis banner-02

Ρεσιτάλ με έργα Θεοδωράκη στην «Αρέθουσα»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
22 Αύγουστος 2020 19:30

Στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»:

Σάββατο 22 Αυγούστου, 7:30 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
μια συναυλία -παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής-, ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που «σημάδεψαν» τον Ελληνισμό για περισσότερο από μισό αιώνα, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα. Έργα που άφησαν ανεξίτηλα τα «δακτυλικά» τους αποτυπώματα τόσο στην διεθνή μουσική δημιουργία, όσο και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου (στη φωτογραφία) επικυρώνει τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, μεταλαμπαδεύοντας το βαθύτερο νόημά τους στις νεότερες γενιές.
Μαζί της στο πιάνο, ο ενορχηστρωτής και Υπεύθυνος Μουσικής Βιβλιοθήκης & Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Μπελώνης, στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη για περισσότερο από μια δεκαετία.
Στα κρουστά, ο Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και μέλος της Λαϊκής Ορχήστρας που φέρει το όνομά του.

Οι θεατές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο αλλά μόνον για την είσοδό τους στο μουσείο. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική ενώ θα ισχύουν όλες οι οδηγίες ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί για την παρακολούθηση εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους. Προκρατήσεις στο https://digitalculture.gov.gr/

 
 
 

Powered by iCagenda