Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021
21:29:07

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Με τα μάτια των «ξένων περιηγητών»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
15 Σεπτέμβριος 2020 19:00

Στο πλαίσιο των ανά την Ελλάδα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»:

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Σπουδαία Ερείπια: Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος - 19ος)».

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.

Σύνθεση & Επιμέλεια Κειμένου: Στέφανος Καβαλλιεράκης & Άγγελος Κουτσολαμπρόπουλος / Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη / Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη / Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη / Μουσική: Λήδα Μανιατάκου / Κίνηση: Δήμητρα Μητροπούλου / Βοηθός σκηνογράφου: Στέλλα Κελεπούρη
Διανομή (αλφαβητικά): Πάρις Θωμόπουλος, Ελευθερία Παγκάλου, Βασίλης Παπαδημητρίου, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αινείας Τσαμάτης, Δήμητρα Χαριτοπούλου.

Οι θεατές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο αλλά μόνον για την είσοδό τους στο μουσείο. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική ενώ θα ισχύουν όλες οι οδηγίες ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί για την παρακολούθηση εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους. Προκρατήσεις στο https://digitalculture.gov.gr/

 
 
 

Powered by iCagenda