Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
05:41:45

Χαλκίδα

Προσκυνηματική διαδρομή στον Όσιο

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
28 Ιούνιος 2020 06:00

Μπορεί οι ιδιαίτερες συνθήκες αυτής της χρονιάς να ανάγκασαν την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας να μεταθέσει χρονικά -για λόγους ασφαλείας- τη διοργάνωση της Προσκυνηματικής Διαδρομής στο Προκόπι έξω από τις ημέρες που γιορταζόταν η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, ωστόσο αυτή θα πραγματοποιηθεί, για 5η συνεχή χρονιά.

Η ομαδική πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιουνίου (με τη συνδρομή των Δήμων και εθελοντικών οργανώσεων). Θα ξεκινήσει από τη θέση «Άγιος» και θα ακολουθήσει μια νέα, εξίσου όμορφη διαδρομή στη δυτική πλευρά του δρόμου Ψαχνά-Προκόπι.

Υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση των προσκυνητών προς Άγιο, με μισθωμένα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τη Χαλκίδα και τον υπαίθριο χώρο σάθμευσης έναντι του Διοικητηρίου στις 6 το πρωί, με στάσεις επιβίβασης στη Νέα Αρτάκη, στο γήπεδο και στα Ψαχνά, στο Δημαρχείο.
Η άφιξη στη θέση «Άγιος» για το ξεκίνημα της πεζοπορίας (μετά από προσευχή), προβλέπεται για τις 7 το πρωί.
Όμοια, δωρεάν με μισθωμένα λεωφορεία θα ακολουθήσει και η επιστροφή από Προκόπι, με τη λήξη της πεζοπορίας και μετά την προσκύνηση στον Όσιο, από τις 2 μετά το μεσημέρι.

Για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία συνίσταται στους συμμετέχοντες να προσέλθουν ξεκούραστοι, σε καλή φυσική κατάσταση και να φορούν κατάλληλα υποδήματα και ρουχισμό. Επίσης, κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία προαιρετικής ανάπαυλας και διανομής νερού, χυμών και δυναμωτικών τροφών.

Για πληροφορίες και κράτηση θέσης για τη μεταφορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στα τηλέφωνα 22213 – 53690 & 53790.

 
 
 

Powered by iCagenda