Παρασκεύη 01 Μαρτίου 2024
23:37:04

Χαλκίδα

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημερομηνία
22 Ιούνιος 2020 09:00

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδαεθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Χαλκίδα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέρκυρα υλοποιείται με τη στήριξη και τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Δήμου Χαλκιδέων..

Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο εσωτερικός χώρος της Μονάδας είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και κλιματιζόμενος, ενώ παράλληλα είναι εξοπλισμένος με οθόνες για την ευχάριστη παραμονή των εθελοντών αιμοδοτών. Τηρούνται αυστηρά μέτρα σχετικά με την απολύμανση όλων των επιφανειών του, καθώς επίσης διαθέτει τέσσερις ειδικές καρέκλες αιμοδοσίας που βρίσκονται τοποθετημένες σε ασφαλείς μεταξύ τους αποστάσεις.
Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
Καθ' όλη τη διάρκεια της δράσης, στο χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να καλέσουν στο 2221355117 (9 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι, Γραφείο Αντιδημάρχου Υγείας, Κάτιας Μεγάλου) ή στο 2221079788 (Γραφείο Οργανισμού στη Χαλκίδα) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

 
 
 

Powered by iCagenda