Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
05:58:03

Χαλκίδα

Πως είναι να βλέπεις «τα ραδίκια ανάποδα» επί σκηνής;

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
6 Μάρτιος 2020 21:00

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου παρουσιάζει την παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα», του Γιώργου Γαλίτη, την Παρασκευή, 6, το Σάββατο 7, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στην αίθουσα «Παπαδημητρίου», με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο ξεκαρδιστικός μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη, δεν λέει να μας αφήσει χρόνους, να μείνει στον τόπο και να τινάξει τα πέταλα. Τώρα πια δεν τον πάνε τέσσερις αλλά δέκα. Δέκα χρόνια επικηδείας (γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010). Και ήρθε η ώρα να δούμε «Τα Ραδίκια Ανάποδα», σε νέο τόπο, χλοερό και αναψύξεως, την αίθουσα Παπαδημητρίου. Μια παράσταση που στοχεύει να κλάψουμε από τα γέλια και να ζούμε για να τη θυμόμαστε!

Επικήδειος. Ο ύστατος αποχαιρετισμός που εκφωνούν οι συγγενείς και φίλοι στο νεκρό, λίγο πριν δει «τα ραδίκια ανάποδα». Μια μαύρη και άραχλη κωμωδία που και νεκρούς ανασταίνει με τους 13 φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους χαρακτήρες, που τους ενώνει ο σπαραγμός και η θλίψη. Τι μπορεί να κάνει ένας πολιτικός για να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές; Πόσα φαγητά μπορείς να φτιάξεις, χωρίς καθόλου υλικά, ενόψει οικονομικής κρίσης; Πως αντιμετωπίζει μια πολύ πολύ πλούσια χήρα τον χαμό του συζύγου της; Υπάρχει άραγε ζωή μετά τον θάνατο;...
Στους τεθλιμμένους και βαρυπενθούντες θεατές θα δοθεί μία τελευταία ευκαιρία, για ευνόητους λόγους, προκειμένου να λυθεί η απορία του πώς είναι να βλέπεις «τα ραδίκια ανάποδα» επί σκηνής!

Οι συντελεστές της παράστασης:
Τους ρόλους, τους κλαίνε, τους οδύρονται και τους υποδύονται, οι ...αξιομακάριστοι: Τηλέμαχος Ζήκος, Αργυρώ Φασαράκη, Αλέξανδρος Μάρεϋ, Φρόσω Λεοντή, Γιώργος Αλεξανδράκης, Χρήστος Κώστας και Κώστας Καλόγερος.
Ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, η Βάσια Σκούρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με προαιρετική την προσφορά σε τρόφιμα και φάρμακα για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Χαλκίδας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλκιδέων.

 
 
 

Powered by iCagenda