Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
05:41:57

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Άνοιγμα της ΝΟΔΕ στον πολιτισμό

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
15 Φεβρουάριος 2020 19:30

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ιχνηλατώντας» της εικαστικού και ποιήτριας Κωνσταντίνας Βαλερά, διοργανώνει ο Τομέας Πολιτισμού της Νομαρχιακής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στη Χαλκίδα.
Για την εικονογραφημένη ποιητική συλλογή θα μιλήσουν η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΟΔΕ & μέλος του ΔΣ του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών – Καλλιτεχνών, Μαρία Λάμπρου, η φιλόλογος Βάλη Σπανού και η ίδια η Κωνσταντίνα Βαλερά. Στην εκδήλωση θα παραστεί η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ, Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.

[ Κωνσταντίνα Βαλερά
«Ιχνηλατώντας» (εκδόσεις Μπατσιούλας)
Πρόκειται για μια έκδοση στην οποία συνυπάρχουν διαφορετικές μορφές τέχνης, μέσω του εικονοποιημένου λόγου, συνενώνοντας τη ζωγραφική και την ποίηση, με video art (εικόνα, ήχος, μουσική) και απαγγελίες καλλιτεχνών από διαφορετικούς τομείς των τεχνών.
Είκοσι εικονο-ποιήματα ευσύνοπτα και αιχμηρά , που με κύριο γλωσσικό μέσο τον υπαινικτικό λόγο, επιτρέπουν να χτιστεί μια ιστορία, η οποία εν τέλει αφορά τον καθένα μας.
Αν αγαπάτε τις σιωπές... Αν μαγεύεστε με τις λέξεις...
«Η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση, ενώ η ποίηση είναι ομιλούσα ζωγραφική» (Σιμωνίδης ο Κείος, λυρικός ποιητής). ]

 
 
 

Powered by iCagenda