Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022
16:47:03

Χαλκίδα

«Ο Καρυοθραύστης» στη Χαλκίδα από το Μπαλέτο Θεάτρου Χορού Μόσχας

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
21 Δεκέμβριος 2019 19:00

Η παράσταση κλασσικού μπαλέτου «Ο Καρυοθραύστης», παρουσιάζεται στη Χαλκίδα από το Μπαλέτο του Θεάτρου Χορού της Μόσχας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ στι κλειστό Κανήθου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο «Καρυοθραύστης» είναι η πιο συγκινητική ιστορία και από τις ελάχιστες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου που μοιάζουν σαν να γράφτηκαν σήμερα. Η ευφάνταστη χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και η αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (που συνδυάστηκε μοναδικά με το λιμπρέτο που βασίστηκε στο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών» του Ερνστ Τίοντορ Αμαντέους Χόφμαν και το οποίο διασκεύασε αριστοτεχνικά ο Αλέξανδρος Δουμάς) τον έχει καθιερώσει ως μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις η οποία παρόλο που μετράει 124 χρόνια ζωής έχει όλη τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό της πρώτης παρουσίασής της. Διατηρεί ανέγγιχτα από το χρόνο όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τα παιδικά όνειρα να φαίνονται πραγματοποιήσιμα.

Η ιστορία του «Καρυοθραύστη» διαδραματίζεται Παραμονή Χριστουγέννων, σε μια γερμανική πόλη, όπου η μικρή Κλάρα περιμένει το δώρο από τον νονό της. Ανοίγοντάς το βλέπει με έκπληξη ένα στρατιωτάκι που χρησιμεύει ως καρυοθραύστης. Όταν όλοι οι καλεσμένοι φεύγουν, η Κλάρα μπαίνει στο σαλόνι για να κοιμίσει το στρατιωτάκι της. Καθώς το ρολόι χτυπά μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου τα παιγνίδια ζωντανεύουν και δίνουν μάχη με τους τεράστιους ποντικούς που εισβάλλουν στο δωμάτιο. Σε αυτή τη μάχη ο Καρυοθραύστης αναδεικνύεται νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα!
Στη δεύτερη πράξη παρακολουθούμε την Κλάρα και τον Πρίγκιπα-Καρυοθραύστη να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι, πρώτα στη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και έπειτα στη χώρα των Ζαχαρωτών και της Ζαχαρένιας νεράιδας. Το όνειρο δεν κρατάει πολύ. Καθώς ξημερώνουν Χριστούγεννα, η μικρή Κλάρα ξυπνάει και ανακαλύπτει ότι ο γοητευτικός πρίγκιπας των ονείρων της έχει μεταμορφωθεί ξανά στον καρυοθραύστη που της χάρισε ο νονός της...

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Παιδικό: 15 ευρώ

Προπώληση:
Βιβλιοπωλείο Ζεμπίλη (Κριεζώτου 75, τηλ. 2221023430)
Public (Κριεζώτου 14, τηλ.2221079090 αλλά και στο tickets.public.gr )
Ticket Servises (τηλεφωνικά: 2107234567, online: www.ticketservices.gr, με χρέωση υπηρεσίας +0,50 ευρώ ανά εισιτήριο)

 
 
 

Powered by iCagenda