Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
00:22:08

Χαλκίδα

babis banner-02

Ένα βιβλίο-λεύκωμα για την Τριάδα

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
3 Νοέμβριος 2019 11:30

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος της Αργυρώς Αρβανιτά, με τίτλο «Τριάδα: Ιχνηλατώντας το παρελθόν διαμορφώνουμε το μέλλον», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Τριάδας «Νικόλαος Κριεζώτης», την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11:30 το πρωί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα. Το βιβλίο θα προλογίσουν ο ομότιμος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Λεοντσίνης και ο σχολικός σύμβουλος – ιστορικός, Γαβριήλ Παντιώρας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο αναφέρεται στην Τριάδα, ένα χωριό της κεντρικής Εύβοιας. Η συγγραφέας αξιοποιώντας ένα πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό προσεγγίζει την ιστορία του τόπου και την εντάσσει στο ευρύτερο πλαίσιο της ιστορίας της Εύβοιας και της γενικής ελληνικής ιστορίας. Κεντρικό ιστορικό πρόσωπο είναι ο αγωνιστής του ΄21, Νικόλαος Κριεζώτης. Οι απόγονοί του δημιούργησαν ένα απαράμιλλης τέχνης αρχοντικό, που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε. Στο «Κριεζώτειο» φυλάσσονταν τα κειμήλια της οικογένειας και συγκεντρώνονταν διακεκριμένοι πολιτικοί. Πρωταγωνιστές του βιβλίου είναι και οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, οι άνδρες, οι γυναίκες και τα παιδιά. Οι συνήθειες τους, η ενδυμασία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους περιγράφονται με λαογραφικά στοιχεία μέσα από τον κύκλο της ζωής και του χρόνου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Αργυρώ Αρβανιτά γεννήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας, είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και στο Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ε.Α.Π. και εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση-Λογοθεραπεία-Συμβουλευτική στο Ε.Κ.Π.Α. Είναι πιστοποιημένη στις Τ.Π.Ε και γνωρίζει αγγλικά. ]

 
 
 

Powered by iCagenda