Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
23:52:26

Χαλκίδα

Οι Opera Chaotique στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
10 Νοέμβριος 2019 18:30

Στη σκηνή του «Περί Τεχνών» (Μαυρογένους 2 – περιοχή Δάριγκ) εμφανίζονται, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, οι Opera Chaotique.
Στη Χαλκίδα θα βρεθούν για μία καινούρια ελληνόφωνη παράσταση εμπνευσμένη από Έλληνες ποιητές.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ OPERA CHAOTIQUE
Οι Opera Chaotique αποτελούνται από τον Tenorman, φωνή/αφήγηση και πιάνο και τον Voodoo Drummer, στα ντραμς. Ιδρύθηκαν το 2011 και με 3 άλμπουμ (Death of the Phantom of the Opera / Bucowski: Poems of a Dirty Old Man / Muses of the Damned Artists), εμφανίσεις στα σημαντικότερα θέατρα, club και φεστιβάλ στη χώρα και περιοδείες εκτός συνόρων (σε 16 Ευρωπαικές χώρες και σε 2 στην Ασία), συνεργασίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής (Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Πασχαλίδης κ.α) και της διεθνούς σκηνής (Bob Brozman και ο Bleine Reininger των Tuxedomoon, Louisiana Red, Alex Foster, Adrian Stout και Martyn Jacques των Tiger Lillies, Marc Collin των Nouvelle Vague, Vinicio Capossela κ.α.), αναπάντεχα ανατρεπτικό χιούμορ, άκρως σουρεαλιστική φαντασία και εκρηκτικές μουσικές αλχημείες, έχουν καταφέρει να χαρτογραφηθούν ως φαινόμενο του μουσικού στερεώματος.
Το ιδιαίτερο αυτό δίδυμο που καταπατά επιδεικτικά τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην όπερα, τη τζαζ, το καμπαρέ και την ποπ, ξεχώρισε αμέσως για το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα, τη μοναδική αισθητική και την σαρωτική σκηνική παρουσία τους. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις, εκτός από τις δικές τους συνθέσεις κουβαλάνε και όλη τους την τρέλα: άριες που κορυφώνονται με πανκ ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στο ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες και κυρίως πολύ χιούμορ, θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές... Κάθε συναυλία των Opera Chaotique είναι ένα σουρεαλιστικό ταξίδι, μια απολαυστικά χαοτική παράσταση.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Από τη διαστροφή του Εμπειρίκου ως τις σκοτεινές πτυχές του Πόε, τις εξαρτήσεις του Όσκαρ Ουάιλντ και τις αδυναμίες της Γώγου. Είχε ο Καρυωτάκης χιούμορ; Ποια διάσημη μπάντα εμπνεύστηκε από την Κινέζικη ποίηση; Είναι ο Bob Dylan ποιητής; Περιμένετε απαντήσεις; Ίσως να τις βρείτε εδώ. Η παράσταση των Opera Chaotique ρίχνει φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής σπουδαίων Ελλήνων και ξένων ποιητών. Πικάντικες ιστορίες, έρωτες και αυτοκτονίες μπλέκονται με αριστουργήματα της ποίησης και της στιχουργικής τέχνης μέσα από επιλεγμένα και γνωστά τραγούδια.

 
 
 

Powered by iCagenda