Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
11:57:03

Χαλκίδα

babis banner-02

Διαγενεακή δράση ευαισθητοποίησης για την άνοια

Κατηγορία
ΥΓΕΙΑ
Ημερομηνία
25 Σεπτέμβριος 2019 09:30

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αlzheimer & Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Διασωστών & Ναυαγοσωστών Χαλκίδας, έχει προγραμματίσει (για το Σεπτέμβριο ως Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για τη Νόσο Alzheimer, αφού η Παγκόσμια Ημέρα της έχει καθιερωθεί διεθνώς στις 21 Σεπτεμβρίου) δράση υπό το γενικό τίτλο «Περπατώ περπατώ εις το δάσος...», την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 το πρωί έως και τις 12.30 το μεσημέρι, στο άλσος Κανήθου.
Πρόκειται για διαγενεακή δράση που περιλαμβάνει πικ-νικ, ανταλλαγή εμπειριών και ομαδικό παιχνίδι, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, ατόμων τρίτης ηλικίας και ατόμων με άνοια, με το συντονισμό επαγγελματιών υγείας (ψυχοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικής λειτουργού, γυμνάστριας).

[Οι δράσεις ευαισθητοποίησης περιλαμβάνουν διαδικασίες γνωριμίας και αυθεντικής αλληλεπίδρασης, μέσω της προσαρμογής ομαδικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στις δυνατότητες όλων των συμμετεχόντων. Τα οφέλη από τις διαγενεακές δράσεις για τους μικρούς μαθητές εντοπίζονται στους τομείς της ενσυναίσθησης και της επικοινωνίας.
Στόχος των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αlzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας είναι η αλλαγή των στάσεων και συμπεριφορών απέναντι στην άνοια. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στις δράσεις ευαισθητοποίησης λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην κοινότητα.]

 
 
 

Powered by iCagenda