Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
11:08:12

Χαλκίδα

babis banner-02

Παρουσιάζεται η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
14 Σεπτέμβριος 2019 20:00

Εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η μελέτη αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου, πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην Ερέτρια. Θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας και τον τοπικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών «Μέδουσα», με την αρωγή του Δήμου και της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής και του Πολιτιστικού Σωματείου «Διάζωμα». Με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό τόσο τη τελική μορφή του μνημείου, μετά την ολοκλήρωση της αναστήλωσής του, όσο και το τι περιλαμβάνει η πρώτη περίοδος των εργασιών.

Ομιλητές, εκ μέρους της διεπιστημονικής ομάδας της μελέτης θα είναι οι Φωτεινή Μπέλλιου (αρχιτέκτων μηχανικός), Ιωάννα Δογάνη (συντηρήτρια) και Αμερίνη Γαλανού (συντηρήτρια) ενώ την Εφορεία Αρχαιοτήτων θα εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Μπουκάρας (αρχαιολόγος).

Παράλληλα, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, η εφηβική θεατρική ομάδα του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας Βασιλικού, με το έργο «Σπουδή στην αρχαία τραγωδία», το Ευβοϊκό Ωδείο της Μαρίας Γούναρη και οι Cantus Firmus Cello-Basso. (Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νικολαϊδης / Υπεύθυνη διδασκαλίας: Ηρώ Σιμονοβικη – Παπαγεωργίου / Κείμενα - Παρουσίαση: Ευαγγελία Παπαθανασίου - Καραχάλιου & Πολυξένη Μουστάκα / Ήχος - Φως: Ανδρέας Μακρής)

Πριν την εκδήλωση, στις 7:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη ξενάγηση στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Δηλώσεις συμμετοχής στη ξενάγηση στα τηλ. 6980834208 & 6945957243, καθημερινά 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 
 
 

Powered by iCagenda