Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
11:56:28

Χαλκίδα

babis banner-02

Η Κάρμεν Ρουγγέρη φέρνει «το βαλς με τα παραμύθια»

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
1 Σεπτέμβριος 2019 21:00

Η μουσική θεατρική παράσταση «Το Βαλς με τα Παραμύθια» της Κάρμεν Ρουγγέρη, παρουσιάζεται στη Χαλκίδα την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, αυτή την φορά έχουν σκοπό να γνωρίσουν στα παιδιά τον «πατέρα» του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του.
Τι κι αν ο Γιόχαν Στράους δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που μπορεί να «ντύσει» όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια.
Αυτό έκανε λοιπόν και δημιουργήθηκε μια παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους.
Οι τίτλοι των παραμυθιών που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια είναι: «Ο βασιλιάς κοκκινοτρίχης», «Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος», «Ο σπόρος του αυτοκράτορα», «Οι μουσικοί της Βρέμης», «Ο Πινκ και η Πονκ» και «Η χρυσή χήνα».
Η επιλογή των παραμυθιών δεν έγινε τυχαία. Κάθε μια από τις έξι ιστορίες, αναδεικνύει τις αξίες της ζωής, την αγάπη, τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη συνεργασία, την υπευθυνότητα και την καλοσύνη.
Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά, που υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, οι ηθοποιοί μεταφέρουν τα παιδιά αλλά και όλη την οικογένεια, σε ονειρεμένες παραμυθοχώρες, με γεμάτους διδάγματα διαλόγους, σε κίνηση, χορογραφίες και φωτισμούς του Πέτρου Γάλλια, με μουσικές που έχει προσαρμόσει ο Αντώνης Δελαπόρτας στους στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα της Κάρμεν Ρουγγέρη.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο - Σκηνοθεσία : Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική επεξεργασία –Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Διδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα Ερεμέγιεβα
Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Γιάννης Νικολάου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Ορφέας Τσαρέκας κ.α.

 
 
 

Powered by iCagenda