Παρασκεύη 18 Σεπτεμβρίου 2020
22:31:23

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Μουσικοθεατρική παράσταση για τη Σοφία Βέµπο

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
18 Ιούλιος 2019 21:00

3ο bioMechanical festival
πολιτιστικός χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος
Πέμπτη 18 Ιουλίου, 9 το βράδυ
Μουσικοθεατρική παράσταση για τη Σοφία Βέµπο, με τίτλο «Στη Λάρ'σα βγαιν' η Αυγερινός, στ'ν Ανακασά η Πούλια».
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Σημεία προπώλησης: παλαιό καφενείο Ρεξ (Τζιαρτίνι 1), Benjamin store (Φαβιέρου 29)

[ Σύλληψη – επιµέλεια: Γιώργος Αχλαδιώτης
Μία συναυλία – αφιέρωμα στη Σοφία του έρωτα, της επιθεώρησης, της νίκης, σε ενορχηστρώσεις νοσταλγικές, που θυμίζουν Πλακιώτικα στενά, επιθεωρησιακές σκηνές και κινηματογραφικά εκράν, αλλά και χιόνι και πόλεμο! Παράλληλα, παρουσιάζονται κείμενα, που περιγράφουν άγνωστες για πολλούς πτυχές της ζωής της Βέμπο, όπου η αφήγηση και η συνέντευξη γίνονται ένα.
Με πρωταγωνίστρια τη διεθνούς φήμης κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου. Στο ρόλο του δημοσιογράφου – αφηγήτη ο Γιώργος Αχλαδιώτης. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου.
∆ιάρκεια: 60 λεπτά. ]

Στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, πραγματοποιούνται:
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: φωτεινή – εικαστική εγκατάσταση από τον Αντώνιο Ζαούρη και την Ανδρομάχη Ιατροπούλου, με τίτλο «Φωτίζοντας το αίνιγμα του γυρισμού»
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: εγκατάσταση – έκθεση αγαλμάτων από το ναό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, από την ανασκαφή του αρχαιολόγου Ιωάννη Θρεψιάδη (1956-1961), με την επιμέλεια της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: Μια επί τόπου γλυπτική εγκατάσταση (in situ sculptural installation), μια εικαστική παρέμβαση και δημόσια αρχιτεκτονική πρόταση του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη με φόντο τα βιομηχανικά απομεινάρια και τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά υπολλείμματα σε απευθείας οπτικό διάλογο με το «Bobour» γιγαντογλυπτό,
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: έκθεση μακέτας από τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «μια βαλίτσα, μια ιστορία: οδοιπορικό στην Αρχαία Αυλίδα»

 
 
 

Powered by iCagenda