Τετάρτη 12 Μαϊου 2021
12:02:04

Χαλκίδα

babis banner-02

Το σύμπαν του Αρκά επί σκηνής!

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
14 Σεπτέμβριος 2019 21:00

Η παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», που στηρίζεται στα χιουμοριστικά κείμενα και τους χαρακτήρες των ηρώων του σκιτσογράφου Αρκά, παρουσιάζεται στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Τα κείμενα και οι χαρακτήρες του Αρκά ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν στην παράσταση «Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων», σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες.
Η «Ζωή Μετά», ο «Ισοβίτης», οι «Χαμηλές Πτήσεις», ο «Καστράτο» και το «Μαλλί με Μαλλί» αποτελούν τις πρωταγωνιστικές ιστορίες, που φέρνουν λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.
Ο Μπαμπάς Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το «τέρας» που έχει για γιο... Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη... Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο... Σ' ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί... Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν, ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν....

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας: Αρκάς
Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς
Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα

Παίζουν:
Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, Δημήτρης Αγοράς και Αλέξη Βιδαλάκης

 
 
 

Powered by iCagenda