Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
09:57:19

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Μια άδεια κουβαρίστρα» για παιδιά

Κατηγορία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ημερομηνία
8 Απρίλιος 2019 19:00

Οι εκδόσεις «Μίνωας» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Ίαμβος», γιορτάζουν την Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου και διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φωτεινής Βασιλείου «Μια άδεια κουβαρίστρα», τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 7 το βράδυ στο cafe Xenia (στο Φρούριο Χαλκίδας).

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τί είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά χαρούμενους; Είναι, άραγε, δυνατόν όλες οι ευτυχισμένες μας στιγμές να δεθούν μέσω μιας αόρατης κλωστής σε μια κουβαρίστρα; Όσο και αν κάτι τέτοιο δείχνει αλλόκοτο, δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα ότι η πραγματική ευτυχία κρύβεται σε Μια άδεια κουβαρίστρα και όχι σε μία γεμάτη, όπως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι!
Ηρωίδα του βιβλίου της Φωτεινής Βασιλείου είναι η Αλίκη, ένα μικρό κορίτσι με έντονες διακυμάνσεις στα συναισθήματά του. Περνώντας από τη ζήλια στον θυμό και έπειτα στα κλάματα, ξοδεύει τον χρόνο της στερώντας από τον εαυτό της το πιο σημαντικό από όλα τα συναισθήματα: εκείνο της χαράς! Ο παππούς της θα της προσφέρει ένα ξύλινο κουτί με μια άδεια κουβαρίστρα και θα την παροτρύνει να βάλει μέσα την χαρά, όταν την βρει. Η συνάντηση με ένα μοναδικό στην όψη και μαγευτικό γαλάζιο πουλί, θα της χαρίσει τρία δώρα: ένα κομμάτι ουρανού, λίγες χρυσές, ολοδικές της, ηλιαχτίδες και μια κορδέλα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Εκείνη με την σειρά θα δωρίσει το πρώτο στον φίλο της τον Νικόλα, που αγωνιούσε πώς θα έβρισκε ελεύθερο ουρανό να πετάξει τον χαρταετό του, το δεύτερο στην φίλη της Ελένη, που έκλαιγε για τις χρυσές της μπούκλες που αναγκάστηκε να κόψει όταν μπερδεύτηκαν και το τρίτο στην Δήμητρα, της οποίας οι όμορφες κορδέλες που στόλιζαν το ποδήλατό της, σκίστηκαν. Η γενναιοδωρία της Αλίκης θα προσφέρει χαρά σε τρία παιδιά, εκείνη, όμως, επιστρέφει σπίτι με το ξύλινο κουτί και την κουβαρίστρα της άδεια. Το χαμόγελο, ωστόσο, έχει φωλιάσει στο πρόσωπό της και η χαρά ξεχειλίζει από μέσα της!
Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο βιβλίο, με πλούσιες εικόνες - τόσο λεκτικές, όσο και οπτικές - που μέσω της μυθοπλασίας θίγει ένα σοβαρό θέμα: την έλλειψη ικανοποίησης στα συναισθήματα και στην συμπεριφορά των μικρών παιδιών. Η Αλίκη τα έχει όλα, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει τίποτα. Δεν έχει τα συγκεκριμένα παιχνίδια, τα συγκεκριμένα ταλέντα και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχουν τα υπόλοιπα παιδιά. Το αίσθημα του ανικανοποίητου που την βασανίζει την εμποδίζει από το να διακρίνει όλα όσα εκείνη διαθέτει, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ αληθινά χαρούμενη. Ο παππούς θα την βοηθήσει να κατανοήσει κάτι σπουδαίο: ότι μέσα στα άδεια κουτιά χωράνε τα πιο σημαντικά πράγματα. Όλα όσα θα επιθυμούσαμε για εμάς, αλλά καταλήγουμε να δωρίσουμε σε εκείνους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη!
Ίσως, τελικά, ευτυχία δεν είναι όσα θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε, αλλά όσα θα αποφασίσουμε να χαρίσουμε!
Προτείνεται για παιδάκια ηλικίας από 3 έως 6 ετών. ]

 
 
 

Powered by iCagenda