Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
00:28:30

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

υνέδριο και Εργαστήριο Διαβούλευσης για το έργο Adrion 5 Senses

Κατηγορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ημερομηνία
11 Απρίλιος 2019 17:00

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Έργο ADRION 5 SENSES, διοργανώνει Συνέδριο και Εργαστήριο δημόσιας Διαβούλευσης για τη δημιουργία Κοινής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης για τη διαχείριση και προώθηση προορισμών με βάση τις 5 αισθήσεις, την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα. 

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «ADRION 5 SENSES – Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020 και χρηματοδοτείται κατά 85% από Ευρωπαϊκούς Πόρους και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους..
Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.
Το έργο ADRION 5 SENSES έχει ως στόχο την οικοδόμηση και προώθηση του σήματος ADRION στον τουρισμό ικανοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις των τουριστών. Το έργο προωθεί το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού, που βασίζεται σε καινοτόμα, υψηλής ποιότητας, τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες. Προσεγγίζει ολιστικά τις πέντε αισθήσεις – όραση – ακοή – όσφρηση – γεύση – αφή – και στοχεύει στην αύξηση χρήσης τεχνικών αισθητηριακού μάρκετινγκ στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου (ADRION), καθώς και την χρήση σχετικών στρατηγικών και εργαλείων. Απώτερος σκοπός είναι η ενίσχυση του προορισμού ADRION. Αξιοποιεί την φυσική/πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής της ADRION, ώστε να επιτύχει την ικανοποίηση των επισκεπτών και την «αφοσίωση» τους στον συγκεκριμένο προορισμό. Ταυτόχρονα αξιοποιεί τα κοινά χαρακτηριστικά της περιοχής της Αδριατικής – Ιονίου, αλλά και την μοναδική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Έργου, η Ομάδα Έργου του ADRION 5 SENSES θα παρουσιάσει το προσχέδιο της Στρατηγικής και Πλάνου Δράσης για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν από φορείς αντίστοιχες προσπάθειες και δράσεις που έχουν εφαρμογή στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς, το οποίο και θα συζητηθεί κατά την διάρκεια Εργαστηρίου Διαβούλευσης.

Σκοπός του Εργαστηρίου Διαβούλευσης είναι να προσδιοριστούν επακριβώς οι στόχοι και η στρατηγική της Εύβοιας για την ανάπτυξη της ως προορισμό επισκεπτών, με εργαλείο τις 5 αισθήσεις και την πολιτιστική/φυσική κληρονομιά της. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συζήτηση αφορούν τα γνωστικά πεδία της Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (destination management, place branding), μάρκετινγκ των αισθήσεων (sensory marketing) και η αειφόρα αξιοποίηση του πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος.

Συνοπτικό Πρόγραμμα:
17:00 – 17:30 Προσέλευση & Εγγραφές
17:30 – 20:45 Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ADRION 5 SENSES και Παρουσιάσεις Δράσεων Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων
20:45 – 21:00 Διάλειμμα
21:00 – 22:00 Εργαστήριο Διαβούλευσης επί της Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης και Συμπεράσματα*
22:00 Ελαφρύ Δείπνο

Σημείωση:

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο Διαβούλευσης απαιτεί προ-εγγραφή καθώς οι θέσεις συμμετεχόντων είναι περιορισμένες (30).
Εγγραφές στο: https://goo.gl/forms/m5nh6Nwfn8uuS8M33, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «DAE - Εγγραφή σε Εργαστήριο» ή και στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ADRION 5 SENSES μπορούν να βρεθούν στο: https://adrion5senses.adrioninterreg.eu/

Πληροφορίες για την εκδήλωση: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.
Τηλέφωνο: 22210 26626 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  / Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Θάνος Λώλης

 
 
 

Powered by iCagenda