Σαββάτο 19 Σεπτεμβρίου 2020
03:42:25

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Νοιάζομαι και δρω για τον Κολοβρέχτη

Κατηγορία
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ημερομηνία
5 Απρίλιος 2019 09:00

Ομάδες μαθητών και εθελοντές γονείς από το 10ο και το 25ο Δημ. Σχολείο Χαλκίδας καθώς και το 2ο Δημ. Σχολείο Νέας Αρτάκης και το Δημ. Σχολείο Ανθηδόνας, μαζί με Σαμαρείτες της Χαλκίδας και δύτες από τη Σχολή Καταδύσεων Thalassa Diving Center, οργανώνουν καθαρισμό, σε ξηρά και θάλασσα, του υδροβιότοπου του Κολοβρέχτη, την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Ο καθαρισμός γίνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτών για την προστασία του Κολοβρέχτη και με αρωγούς τους Δήμους Μεσσαπίων και Χαλκιδέων. Παράλληλα με τον καθαρισμό, μαθητές και γονείς θα περιηγηθούν στον υδροβιότοπο και θα ενημερωθούν για την οικολογική αξία του αλλά και για την υποθαλάσσια ζωή.

[Ο καθαρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού που διοργανώνουν η εθελοντική δράση «Let's do it Greece» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη «Νοιάζομαι και Δρω» και που υλοποιούν το Σωματείο «Δεσμός» και το Ίδρυμα «Χρ. Λαμπράκης», με πρωταγωνιστές μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους, μες κύριους άξονες το Περιβάλλον τον Συνάνθρωπο, την Κοινότητα και τη Φιλοζωία.]

 
 
 

Powered by iCagenda