Παρασκεύη 18 Σεπτεμβρίου 2020
10:01:06

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Για την ποίηση του Κυριάκου Χαραλαμπίδη

Κατηγορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερομηνία
7 Απρίλιος 2019 19:30

Την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου (Μέγαρο Κότσικα), ο Δήμος Χαλκιδέων πραγματοποιεί εκδήλωση, προς τιμήν του ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη (στη φωτογραφία).
Για τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη θα μιλήσουν ο φιλόλογος – συγγραφέας Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πανεπιστημιακός Ανδρέας Βοσκός και ο δρ. φιλολογίας Μανώλης Μ. Στεργιούλης. Την εκδήλωση συντονίζει η δρ. φιλολογίας - συγγραφέας Σούλα Παπαγεωργοπούλου.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης
Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης (γεν. 1940) είναι Κύπριος ποιητής.
Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στην Αθήνα και ειδικεύτηκε σε θέματα ραδιοφωνίας στο Μόναχο. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση και για τρεις δεκαετίες στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, απ' όπου αφυπηρέτησε ως Διευθυντής Ραδιοφωνίας.
Μεγάλο μέρος της ποίησής του απηχεί στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 με συνέπεια και την κατοχή του μισού σχεδόν νησιού. Ο ίδιος είναι ένας από τους πρόσφυγες, μιας και το χωριό στο οποίο μεγάλωσε, βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο.
Από το 1961 εξέδωσε δώδεκα ποιητικές συλλογές και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, το Ελληνικό και το Κυπριακό κράτος και από φορείς της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και αποτέλεσε αντικείμενο πολλών αφιερωμάτων και μελετών.

 
 
 

Powered by iCagenda