Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
09:17:00

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Ο Κύριος Τίποτα» στη Χαλκίδα

Κατηγορία
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ημερομηνία
15 Φεβρουάριος 2019 20:00

Η παράσταση «Ο Κύριος Τίποτα» θα παρουσιαστεί στη σκηνή του «Περί Τεχνών» (Μαυρογένους 2 – περιοχή Δάριγκ) σε 4 παραστάσεις, σε τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές, 15 και 22 Φεβρουαρίου και 1 και 8 Μαρτίου, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.
Πρόκειται για έναν ψυχολογικό θεατρικό μονόλογο του Σίμου Πετρόπουλου, σε ερμηνεία του ίδιου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρογιάννη.

Λίγα λόγια για το έργο:
« Δεν ξέρω αν πέθανα ή αν έχω πεθάνει χρόνια πριν πάντως λένε πως πριν πεθάνεις βλέπεις όλη τη ζωή σου σαν ταινία .... Ο λόγος της μάνας στο παιδί έχει δύναμη, αυτήν εμπιστεύεται και αυτήν πιστεύει. Όταν ήμουν μικρό παιδί αποδεχόμουν απόλυτα τον εαυτό μου, δεν υπήρχε κάτι που να με φόβιζε. Μόνο το σκοτάδι μούδιαζε τον εγκέφαλο μου και με αποπροσανατόλιζε. Μου ξυπνούσε κάτι που έμαθα μεγάλος, τις αρνητικές σκέψεις. Φοβόμουν το θάνατο, μετά τη ζωή και μεγάλωνα με το «Δεν θα κάνεις τίποτα στη ζωή σου»... Θα μπορούσα ή μπόρεσα να ζήσω μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία με έναν και μόνο τρόπο, να είμαι απλά ο εαυτός μου. Όμως αυτό το κατάλαβα αργότερα, αφού το σκοτάδι που φοβόμουν μικρός με ακολούθησε για χρόνια...»
Ο Σίμος Πετρόπουλος μιλώντας για το έργο του είπε τα εξής: «O μονόλογος αυτός φτιάχτηκε με μεράκι και αγάπη πρώτα για τον άνθρωπο κι ύστερα για το θέατρο. Είναι μοναδικό το συναίσθημα όταν βλέπεις τη φαντασία σου να παίρνει σάρκα και οστά. Η γέννηση του κύριου τίποτα άρχισε με λίγες σκέψεις στο χαρτί και έφτασε μέχρι τη δεύτερη φάση πανελλήνιου φεστιβάλ νέων συγγραφέων στο «Από Κοινού» θέατρο για να ξεκινήσει το ταξίδι της ως θεατρική παράσταση φτιαγμένη να μιλά κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.»

Ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο - Ερμηνεία: Σίμος Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρογιάννης
Φωτισμοί: Κώστας Μπολίνης

Τιμές εισιτηρίων:
Στο ταμείο του θεάτρου: 8 ευρώ
Για δύο (2) άτομα: 14 ευρώ
Φοιτητών - Ανέργων: 6 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων 6987392701 & 6984990832

 
 
 

Powered by iCagenda