Παρασκεύη 18 Σεπτεμβρίου 2020
22:41:37

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Το βιβλίο του νερού» ταξιδεύει και Χαλκίδα

Κατηγορία
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ημερομηνία
28 Φεβρουάριος 2018 19:30

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7:30 το βράδυ στη Λέσχη Ιδιοκτητών Ιστιοφόρων Σκαφών στη Μαρίνα του Βούρκου στη Χαλκίδα, πραγματοποιείται η παρουσίαση της έκδοσης «Το βιβλίο του νερού» του Ανδρέα Φιλιππόπουλου-Μιχαλόπουλου. Για το βιβλίο και τα ταξίδια στο νερό θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, η Χρύστα Δημαρέλου και η Ζιζή Σαλίμπα (εκδόσεις «Θίνες»).

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Απελευθερωμένος από τον αρχέγονο φόβο για το νερό, ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος-Μιχαλόπουλος συγγράφει «Το βιβλίο του νερού», εκδόσεις Θίνες, 2017. Είκοσι αυτοτελή αφηγήματα και εννέα φωτογραφίες μετατρέπονται σε υδάτινο σύμπαν, καθώς η φαντασία του συγγραφέα παρακινεί τον αναγνώστη να συμπλεύσει, να επιπλεύσει, να αποπλεύσει, να αναδυθεί και να αναζωογονηθεί μέσα από το νερό.
Φθόγγοι, λέξεις, ιστορίες γίνονται νερό, κύματα που καταπίνουν κτίρια ή σκάνε στο κατώφλι της κουζίνας, μπουρμπουλήθρες, κινούμενοι βυθοί με φύκια, λεκέδες ωκεανών, βράγχια ψαριών, ντοματίνια που αναβλύζουν σε κήπους. Ένας ολόκληρος κόσμος συγκρατιέται μόνο από υδάτινες γέφυρες, τεντωμένα σχοινιά από ζελέ, τρεμουλιαστά χέρια από κύματα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος-Μιχαλόπουλος ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Βενετία. Είναι καθηγητής θεωρίας και δικαίου, και ταυτόχρονα καλλιτέχνης με το όνομα pic-poet (www.picpoet.net). Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα σε διάφορες γλώσσες, με επτά θεωρητικά και ένα εικαστικό βιβλίο.

 
 
 

Powered by iCagenda