Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
10:37:12

Χαλκίδα

Πατριώτες κατ’ αποκοπήν. Πάνω απ’ όλα, δεξιοί!

Θυμάστε τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», που με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του «κήρυξε άπαξ και δια παντός ανεπιθύμητους» τους Βουλευτές της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλους του υπόλοιπους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, «με την οποία παραδίδεται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας, αναγνωρίζεται Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα και ενισχύεται ο αλυτρωτισμός στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων»;
Ο ίδιος Σύλλογος, με τον ίδιο πρόεδρο και μόλις έναν μήνα μετά, δεν βρήκε κουβέντα να πει για τον πανεπιστημιακό Δημήτρη Καϊρίδη και υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, ο οποίος βρέθηκε στη Χαλκίδα ως ομιλητής στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Δήμου.

Ο Δημήτρης Καϊρίδης ...βαρύνεται με ένα απάνθισμα τοποθετήσεων του τύπου «οι Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών», «οι Έλληνες τεχνητό έθνος», «υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα, βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι, αλλά δεν είναι μόνο ελληνική, το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνή, κοντά στο 40%» και άλλα τέτοια.
Ας θυμηθούμε την τοποθέτησή του και για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Όπως, λοιπόν, είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι.... Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!... Να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ήταν πάντα ελληνική... (σ.σ.: με έμφαση) Ο Πόντιος ο οποίος είναι τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή...»
Κυρίως όμως, είναι η τοποθέτησή του που αφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων: «Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο: Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών. Έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του '80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία».

Για όλα αυτά, ξεσηκώθηκαν οι Ποντιακές οργανώσεις, με επικεφαλής την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, που ζήτησαν από τον αρχηγό της ΝΔ το αυτονόητο, να απομακρύνει από το ευρωψηφοδέλτιο τον υποψήφιο του, αμφισβητία της Γενοκτονίας των Ποντίων και υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τελικά όμως, αποδεικνύεται ότι η Γενοκτονία των Ποντίων δεν είναι θέμα ταμπού για τα μέλη του ΔΣ των «Κομνηνών»! Δεν ένιωσαν την ανάγκη να εκδώσουν όμοιου περιεχομένου ανακοίνωση για τον «εθνομηδενιστή, αρνητή-αναθεωρητή» υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ! Σιώπησαν! Προφανώς γιατί το ρόλο των υπερπατριωτών τον παίζουν κατά περίπτωση και εργολαβικά αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από όλα είναι δεξιοί και δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα της ΝΔ και στον αρχηγό της!

[Σημείωση: Το ότι τοποθετήσεις ωσάν του Δημήτρη Καϊρίδη, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, μπορούν να αποτελέσουν κατά κάποιο τρόπο και ειδικότερα στη Μακεδονία, σημείο εξισορρόπησης για τη ζημιά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την συμφωνία των Πρεσπών, προφανώς δεν γίνονται αντιληπτές από τα μέλη του ΔΣ των «Κομνηνών»...]