Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιανού είναι ο εθελοντικός καθαρισμός στη Σουβάλα;

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε Δήμος Χαλκιδέων, παρουσιάζεται να υποστηρίζει με προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει την εθελοντική δράση που οργανώνεται στη Χαλκίδα και αφορά στον καθαρισμό των ακτών και του βυθού στην παραλία Σουβάλα
Το σχετικό απόσπασμα του δελτίου τύπου έχει ως εξής:
«Παρών στη μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας, το Let's Do it Greece, θα είναι ο Δήμος Χαλκιδέων.
Στο πλαίσιο των ταυτόχρονων εθελοντικών δράσεων που οργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμος θα υποστηρίξει με προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει τις εθελοντικές δράσεις που οργανώνονται στη Χαλκίδα και αφορούν:
1) Καθαρισμό των ακτών και του βυθού στην παραλία Σουβάλα, από εθελοντές και προσκόπους...»

Το δελτίο τύπο του Δήμου Χαλκιδέων προκάλεσε όμως την αντίδραση της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» και υποψήφιας δημάρχου Ελένης Μιτζιφίρη
Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:
«Σχετικά με το δελτίο τύπου του δήμου μας που αφορά τον εθελοντικό καθαρισμό στην πλαζ Σουβάλα, παράκτιο και υποθαλάσσιο, σας ενημερώνουμε ότι, η δράση αυτή υλοποιείται από μέλη και φίλους του συνδυασμού μας.
Η μόνη βοήθεια που ζητήθηκε από τον δήμο ήταν, η περισυλλογή των απορριμμάτων αμέσως μετά την συλλογή τους από τους εθελοντές μας.
Η όλη επικοινωνία, επαφή και ενημέρωση έγινε απευθείας με τους οργανωτές του Let's do it Greece και πουθενά δεν μεσολάβησε ο δήμος .
Μόνο με τη σχολή του κου Μοναστήρογλου η οποία είναι ανοικτή σε οποιοδήποτε αίτημα φορέα, για παροχή των υπηρεσιών της, πάντα εθελοντικά, ήρθαμε σε επαφή.
Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, δεν ζητήσαμε από τον δήμο ούτε σακούλες, ούτε γάντια ούτε οτιδήποτε θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του. Όλα επιβαρύνουν τα μέλη μας.
Παρακαλούμε για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.»
Ουσιαστικά, η Ελένη Μιτζιφίρη διαψεύδει τη συμμετοχή του Δήμου στη δράση, πέραν της αυτονόητης αποκομιδής των απορριμμάτων από τη Δ/νση Καθαριότητας.

Προφανώς πρόκειται για λεκτικούς και ερμηνευτικούς ακροβατισμούς. Το «με προσωπικό και μέσα» δεν καθιστά ψευδές το δελτίο τύπου, Τα «η μόνη βοήθεια που ζητήθηκε από τον Δήμο ήταν, η περισυλλογή των απορριμμάτων αμέσως μετά την συλλογή τους από τους εθελοντές» και «δεν ζητήσαμε από τον Δήμο ούτε σακούλες, ούτε γάντια ούτε οτιδήποτε θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του, όλα επιβαρύνουν τα μέλη μας» από την άλλη, αναδεικνύει το μέγεθος της μη συμμετοχής του Δήμου στη δράση.

Αν σταθούμε στην παρόμοια δράση που ανέπτυξε υποψήφια σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, προ ημερών στη Λιανή Άμμο και θυμηθούμε ότι ο Δήμος, που είχε και μεγαλύτερο- βαθμό εμπλοκής, δεν επιχείρησε, με δελτίο τύπου, να την οικειοποιηθεί...
...πιθανότατα, το χθεσινό δελτίο του Δήμου, μπορεί να καταγραφεί ως απόπειρα παραβίασης από πλευράς Παγώνη, στην αιγιαλίτιδα ζώνη και τη θαλάσσια υφαλοκρηπίδα που στήνει η Μιτζιφίρη στη Σουβάλα!

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.