Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
12:54:18

Χαλκίδα

Επικοινωνιακό γκολ

Όχι ότι δεν είχε και φάουλ.
Όπως ότι πχ ένας από τους πρωτοκλασσάτους του ψηφοδελτίου, μεταγραφείς δημοτικός σύμβουλος εν ενεργεία, αντί για «λύση τώρα», προτίμησε να μετάσχει μοναχικά, με όχημα που είχε την επωνυμία της επιχείρησής του και στην καρότσα τρία πιτσιρίκια ώστε να δικαιολογεί την εταιρική και προσωπική λεζάντα...

Όμως, πέρα από τα επί μέρους φάουλ, η απόφαση συμμετοχής γκρουπ του συνδυασμού Καθαροσπόρη στο καρναβάλι των πεζοπόρων τμημάτων, επικοινωνιακά ήταν γκολ!
Με σωστά δομημένο σύνολο, υποψήφιοι του συνδυασμού και φίλοι τους, ήταν ντυμένοι με φόρμες εργασίας και προστατευτικά κράνη και κρατούσαν πλακάτ που έδειχναν τις αναγκαίες παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας (επιλεγμένα με πολύ προσοχή, ώστε να μην προσκρούουν στην πολυετή θητεία Καθαροσπόρη και τα μη έργα της). Θέλοντας, μ' αυτήν την –κατά κάποιο τρόπο- «διαδήλωση», να στείλουν το μήνυμα ότι έχουν σχέδιο και διάθεση για σκληρή δουλειά προκειμένου να το υλοποιήσουν!

Προφανώς και είναι εύκολο να γίνει λόγος για «λαϊκιστικά κόλπα» και «προεκλογικούς καρναβαλισμούς»!
Πράγματι, η κουβέντα δεν αφορά στο περιεχόμενο και το (πόσο;) πειστικό των δεσμεύσεων που μετέφεραν τα πλακάτ. Αφορά στην εικόνα, στις εντυπώσεις...
Και στον πόλεμο της εικόνας, στο παιχνίδι των εντυπώσεων, σ' αυτό το πεδίο και σήμερα, οι επικοινωνιολόγοι του Καθαροσπόρη άφησαν πίσω τους συναδέλφους τους, των άλλων υποψηφίων δημάρχων.