Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:50:34

Χαλκίδα

Μια διακήρυξη πίστης στον άνθρωπο, από σκηνής

Το έργο του Γκαμπριέλ Αρού «Ναι» παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης», στη σκηνή του «Περί Τεχνών» (Μαυρογένους 2 – περιοχή Δάριγκ) και πάλι, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης στις 8:30 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Αρού είναι ένας ιδεαλιστής, ο οποίος πιστεύει στον άνθρωπο, στο θρίαμβο του καλού και στη δυνατότητα του να φανερωθεί και να νικήσει το συσσωρευμένο μίσος, την πολιτική ύπνωση, την πλάνη, το στείρο φανατισμό και τον κάθε είδους παραλογισμό. Αυτή η ακλόνητη διακήρυξη πίστης στον άνθρωπο, γίνεται μέσα από ένα σκηνικό διάλογο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους απομονωμένους που δεν έχουν τίποτα κοινό, αντιμετωπίζουν το παρελθόν και το μέλλον τους, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι αυτογνωσίας και κοινωνικής κριτικής και ανακαλύπτουν μέσα από τη φοβερή δοκιμασία, που θα υποστούν, αυτό που τους ενώνει. Το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αποκαλύπτεται καθαρό κάτω από το όραμα ενός έναστρου ουρανού.
Η υπόθεση:
Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Σ' ένα γερμανικό στρατόπεδο, δύο άντρες καταδικασμένοι σε θάνατο. Ένας Γερμανός φαιοχίτωνας που αποστάτησε και ένας Εβραίος ράφτης, μοιράζονται το ίδιο κελί την τελευταία νύχτα πριν από την εκτέλεση τους. Στον καθένα από τους δύο, έχουν υποσχεθεί να του χαρίσουν τη ζωή, αν καταφέρει να σκοτώσει τον άλλον κατά τη διάρκεια της νύχτας...
Μέσα στην φυλακή, ο Μαξ και ο Ράφαελ, αναγκάζονται να βρουν τους όρους ενός διαλόγου, ενός κοινού κώδικα επικοινωνίας και τότε να αντιληφθούν ότι ο εχθρός μπορεί να είναι και φίλος. Δύο άνθρωποι με τις αποσκευές της ζωής τους γεμάτες διαφορετικές εμπειρίες, προκαταλήψεις, επιλογές... συναντώνται, συγκρούονται και σχοινοβατούν πάνω σ' ένα τεντωμένο σχοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας στο χθές, το σήμερα. Διαγράφουν πορείες περίεργες, αναπάντεχες, μέσα στο στερέωμα του ανθρώπινου μεγαλείου. Ναι, τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν!

Συντελεστές της παράστασης
Απόδοση – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου
Φωτισμοί: Γιώργος Γανώσης
Φωτογραφίες: Γωγώ Θανασάκη, & Μάκης Βάθης
Ερμηνεία: Δημήτρης Θεοδώρου και Ιωάννης Φούκης

Τιμές εισιτηρίων
Είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση (6-9 μ.μ. στο ταμείο του θεάτρου): 8 ευρώ
Πληροφορίες & Κρατήσεις: τηλ. 6986782052 & 6934714425 & 2221600809
Ηλεκτρονικές κρατήσεις: www.dltheater.gr