Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
01:35:29

Χαλκίδα

Προβολή του JACE του Καραμαγγιώλη

3ο bioMechanical festival
αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας (εκ μεταφοράς από το cine Rex λόγω πιθανής κακοκαιρίας)
Τρίτη 16 Ιουλίου, 9 το βράδυ
Προβολή της βραβευμένης ταινίας του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «J.A.C.E.».
Είσοδος ελεύθερη. 

[ Η ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, «J.A.C.E.» (Just Another Confused Elephant / Ένας Ακόμη Μπερδεμένος Ελέφαντας) είναι η δεύτερη κατά σειρά μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Βlackout».
Παίζουν οι: Αλμπαν Ουκάζ, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Τσορτέκης, Ντιόγκο Ινφαντε, Χρήστος Λούλςη, Κώστας Μπερικόπουλος, Φράνκο Τρεβίζι. 
Πρόκειται για ένα σύγχρονο αστικό, «σκληρό» παραμύθι, με κεντρικό ήρωα τον ορφανό από παιδική ηλικία J.A.C.E -από τον οποίο και ο τίτλος- που προσπαθεί σαν άλλος Όλιβερ Τουίστ και Οδυσσέας να επιβιώσει σε ένα κόσμο που καταρρέει και τον συμπαρασύρει ανελέητα: Στα επτά του χρόνια πέφτει θύμα μιας σπείρας που δολοφονεί τους δικούς του στο Αργυρόκαστρο και η οποία εμπλέκεται με το trafficking παιδιών και οργάνων. Η συνέχεια για τον ήρωα αναμενόμενη και απάνθρωπη: Αθήνα, επαιτεία στα φανάρια, αναμορφωτήριο, υπόκοσμος, φόνοι, βία, απώλειες. Μόνο σημείο αναφοράς και επιβίωσης ο έρωτας, στο πρόσωπο της Μαρίας, την οποία καλείται να προστατέψει μαζί με το παιδί της, από ό,τι τόσα χρόνια κατατρέχει και τον ίδιο, για να μπορέσει να ελπίζει πως στο τέλος θα βρει όσα έχει στερηθεί τόσο πρόωρα και άδικα: ταυτότητα, πατρίδα, αγάπη, οικογένεια, ανθρωπιά.
Η ταινία έχει συμμετάσχει σε 48 διεθνή φεστιβαλ και έχει βραβευτεί με 11 διεθνή βραβεία και μια διαρκή αγάπη των θεατών της.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη της ταινίας. ]

Στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων, πραγματοποιούνται:
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: φωτεινή – εικαστική εγκατάσταση από τον Αντώνιο Ζαούρη και την Ανδρομάχη Ιατροπούλου, με τίτλο «Φωτίζοντας το αίνιγμα του γυρισμού»
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: εγκατάσταση – έκθεση αγαλμάτων από το ναό της Αυλιδείας Αρτέμιδος, από την ανασκαφή του αρχαιολόγου Ιωάννη Θρεψιάδη (1956-1961), με την επιμέλεια της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: Μια επί τόπου γλυπτική εγκατάσταση (in situ sculptural installation), μια εικαστική παρέμβαση και δημόσια αρχιτεκτονική πρόταση του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη με φόντο τα βιομηχανικά απομεινάρια και τα υφιστάμενα αρχιτεκτονικά υπολλείμματα σε απευθείας οπτικό διάλογο με το «Bobour» γιγαντογλυπτό,
-έως και 31 Ιουλίου, στο χώρο της Αυλιδείας Αρτέμιδος: έκθεση μακέτας από τους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Βαθέος Αυλίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «μια βαλίτσα, μια ιστορία: οδοιπορικό στην Αρχαία Αυλίδα»