Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:04:56

Χαλκίδα

Βιβλιοπαιχνιδισμάτων συνέχεια

Ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της οικείας Μητρόπολης, φέτος το καλοκαίρι, υποδέχονται τους μικρούς φίλους και τους υπόσχονται απίστευτες περιπέτειες μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.
Από τις 26 Ιουνίου έως και τις 8 Αυγούστου, τα παιδιά θα γνωρίσουν διάφορα είδη βιβλίων και μέσα από παιχνίδι – τραγούδι – χορό – θέατρο – μαγειρική - δημιουργικές κατασκευές, θα αγαπήσουν ένα σπουδαίο φίλο τους, το βιβλίο.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και γίνεται με προεγγραφή στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης, 22210-23253 (Δευτέρα – Τρίτη - Παρασκευή 9 πμ – 1 μμ & Τετάρτη - Πέμπτη 3-7 μμ). Ο αριθμός των παιδιών σε κάθε συνάντηση θα είναι περιορισμένος, 20 παιδιά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα των προσεχών συναντήσεων, από 15 έως και 18 Ιουλίου, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι στο χώρο της Βιβλιοθήκης, έχει ως εξής:
Δευτέρα 15 Ιουλίου:
Παραμύθι «Ποτέ μην τα παρατάς».
Γνωρίζουμε τη συγγραφέα του παραμυθιού και δασκάλα Ελένη Ηλιάδου-Πολυκαρπίδη και μαζί της ζωγραφίζουμε, παίζουμε και τραγουδάμε.
Τετάρτη 17 Ιουλίου:
Παραμύθι «Το δέντρο που είχε φτερά».
Φυτεύουμε το δέντρο της παρέας μας στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου, γι' αυτό παίρνουμε μαζί μας τα καπελάκια μας.
Πέμπτη 18 Ιουλίου:
Βιβλίο μαγειρικής «Εννιά παραμύθια και μια ξύλινη κουτάλα».
Φτιάχνουμε γλυκές κρέπες με τον π. Ιωάννη Φαφούτη. Τραγουδάμε με τη Φωτεινή Καπαγιάννη. Μαζεύουμε τρόφιμα για το συσσίτιο του Αγίου Δημητρίου.