Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:54:34

Χαλκίδα

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» που εκδηλώνει πάθη

Το ερωτικό-ποιητικό έργο του William Shakespeare «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» παρουσιάζεται στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Η υπόθεση: Λίγο πριν το γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου - μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος - ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο - οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους...

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνικά - Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθετών: Δημήτρης Κακαβούλας

Παίζουν:
Αιμίλιος Χειλάκης (στο διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον)
Βλαδίμηρος Κυριακίδης (στο ρόλο του Πάτο)
Αθηνά Μαξίμου (στο ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας)
Μιχάλης Σαράντης (στο ρόλο του Πουκ)
Αλέξανδρος Βάρθης / Λένα Δροσάκη / Αλέξανδρος Μαυρόπουλος / Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη / Κρις Ραντάνοφ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών, παιδικό ;πό 6 έως 12 ετών): 15 ευρώ
Προπώληση: πρώην θερινό σινεμά Rex, 9 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι & 7 το απόγευμα με 11 το βράδυ