Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:00:58

Χαλκίδα

Ως απόγονοι και κληρονόμοι του Κολοκοτρώνη…

Εκδήλωση για τη «ζωή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και το έργο του ως διαχρονική εθνική κληρονομιά», διοργανώνει ο Σύνδεσμος των εν Ευβοία Πελοποννησίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, με κεντρικό ομιλητή τον ερευνητή – ιστορικό & συγγραφέα και τακτικό μέλος της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών & του Παγκόσμιου Αρκαδικού Συμβουλίου, Γεώργιο Πραχαλιά.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Δαλιάνη» (με τη Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι) και το Χορευτικό Τμήμα του Συνδέσμου των εν Ευβοία Πελοποννησίων. Ενώ, φιλική συμμετοχή θα έχουν ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας, ο Σύλλογος Κρητών Εύβοιας, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας, ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης «τ' Αλωνάκι», ο Λαογραφικός Όμιλος Ψαχνών «Ευ ζην» και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Εύβοιας «Η Αγία Λαύρα».
Της εκδήλωσης θα έχει προηγηθεί, στις 5:30 το απόγευμα, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην ομώνυμη πλατεία.