Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:37:08

Χαλκίδα

Νέο ράλλυ σε κλασικές ειδικές διαδρομές

Η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, διοργανώνει το Ράλλυ Ευβοϊκού, το οποίο προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου, στο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος και στο Ενιαίο Skoda Cup ενώ ταυτόχρονα, αποτελεί τον 3ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Το Ράλλυ Ευβοϊκού αποτελείται από την περίφημη ανάβαση της Ριτσώνας, καθώς και από τις ειδικές διαδρομές Λουκίσια και Πλατανάκι, γνωστές από το ένδοξο παρελθόν του Ράλλυ Ακρόπολις.
Η ειδική της Ριτσώνας θα επαναληφθεί δύο φορές, ενώ αυτές στα Λουκίσια και το Πλατανάκι θα διεξαχθούν από τρεις φορές, διαμορφώνοντας έτσι έναν αγώνα με τρία σκέλη και οκτώ ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 75,27 χιλιομέτρων.

Η εκκίνηση του Ράλλυ Ευβοϊκού θα δοθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 9:30 το πρωί από το Γενικό Λύκειο Δροσιάς, όπου θα φιλοξενηθεί και το Service Park του αγώνα. 
Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων στους νικητές στο Γυμνάσιο Δροσιάς, 

Συνολικά, οι συμμετοχές είναι 50 στον αριθμό. Με τα πληρώματα των κατηγοριών C1 και C2 να είναι εκείνα που αναμένεται να δώσουν τη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του αγώνα.
Οι Αναπολιοτάκης-Τσιούκας με το Mitsubishi EVO X θα κληθούν, εκτός των άλλων, να υπερασπιστούν την πρωτοπορία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, δίνοντας συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις τους μετά και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ράλλυ ΔΕΘ. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στοχεύουν και οι Καμπύλης-Τσαούσογλου με Skoda S2000, θέλοντας να επιστρέψουν στις νίκες μετά το Ηπειρωτικό Ράλλυ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, πάντως και οι μάχες που θα δοθούν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της F2, με τους Πλάγο και Κιστάκη να πρωταγωνιστούν συνδυάζοντας θέαμα και ουσία.
Ξεχωριστό «χρώμα», ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν, θα χαρίσουν τα 13 ιστορικά οχήματα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά όσοι βρεθούν την Κυριακή στις φημισμένες ειδικές διαδρομές.