Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
14:30:20

Χαλκίδα

Με την ευχή για «καλή Παναγιά»

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ (ΜΕΣΑ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ) ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στη Χαλκίδα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα: Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία της Εικόνας (προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Χαλκίδας αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου)
Τετάρτη 15 Αυγούστου, στις 7 το πρωί:
Όρθρος και στη συνέχεια Λειτουργία (προεξάρχοντος του γραμματέα της Μητρόπολης, αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα)
Και τις δύο ημέρες, στον αύλειο χώρο του παρεκκλησίου, πραγματοποιείται δωροέκθεση από τις γυναίκες της Ενορίας, για την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Πανηγυρίζει ο Ναός Κοίμησης Θεοτόκου στο Βασιλικό
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Λιτανεία της Εικόνας (προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη)
Τετάρτη 15 Αυγούστου, στις 7 το πρωί:
Όρθρος και στη συνέχεια Λειτουργία (προεξάρχοντος του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Μητρόπολης, αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΜΕΤΟΧΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ

Η Πανήγυρη της Παναγίας Χιλιαδούς φέτος πραγματοποιείται (αφού η Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας πιστοποίησαν την ολοκλήρωση των εργασιών) στο ανακαινισθέν Μετόχιο της Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη στη Λάμαρη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Τρίτη 14 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα: Πανηγυρικός Εσπερινός
Τετάρτη 15 Αυγούστου, στις 7:30 το πρωί: Όρθρος και στη συνέχεια Λειτουργία (προεξάρχοντος του ιεροκήρυκα της Μητρόπολης, αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη), καθώς και διανομή ευλογημένου φαγητού στους προσκυνητές

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τετάρτη 15 Αυγούστου, στη Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, τελείται στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Πανηγυρικός Εσπερινός, ψάλλονται τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και λιτανεύεται ο Επιτάφιος της Παναγίας, σύμφωνα με την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.