Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:32:34

Χαλκίδα

«Κολυμπώ για τους άλλους» με το TEDxChalkida

Ένας πρωτότυπος φιλανθρωπικός αγώνας κολύμβησης διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Χαλκίδα, με πρωτοβουλία του TEDxChalkida και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «The Extra Mile» και με τη συμπαράσταση του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η δραστηριότητα αυτή, με την ονομασία «Κολυμπώ για τους άλλους», πραγματοποιείται την Κυριακή 3 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, στην πισίνα του Κολυμβητηρίου της Χαλκίδας.
Ενήλικες (με κόστος 10 ευρώ) και παιδιά (με κόστος 5 ευρώ), που είτε έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά συμμετοχή στο www.kolimpo.gr είτε δηλωθούν λίγο πριν την έναρξη ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της δράσης, μπορούν «να δώσουν το δικό τους αγώνα» κολυμπώντας έως 30 λεπτά και ενισχύοντας το ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου», στο οποίο θα διατεθούν τα έσοδα. Με το τέλος δε της δράσης, θα απονεμηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους («ένας αγώνας, πολλοί νικητές») και θα κληρωθούν δώρα.

[Ο φιλανθωπικός αγώνας «Κολυμπώ για τους Άλλους» συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να στηριχθεί η δράση του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου»
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.]