Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
19:38:47

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρέντζη

Έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρέντζη, με το γενικό τίτλο «Γέφυρα στον χρόνο», φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας.
Η έκθεση (που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου) θα διαρκέσει έως το τέλος Απριλίου. Και θα λειτουργεί καθημερινά 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι και 6:30 το απόγευμα με 8:30 το βράδυ.

Η έκθεση αποτελεί μια εικαστική γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, με έργα ζωγραφικής που φιλοδοξούν να κεντρίσουν τη συλλογική μας μνήμη. Μέσα από τη δύναμη των χρωμάτων και των βιωμάτων του, ο σύγχρονος λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρέντζης, ανέπαφος από μοντερνισμούς και με τη δύναμη της απλότητας και της αμεσότητας, θα μας «ταξιδέψει» στο χρόνο, ζωντανεύοντας τις γραφικές γειτονιές, τα επαγγέλματα που χάθηκαν, την ομορφιά της φύσης. Με τη θεματολογία να αποτελεί και το χαρακτηριστικό λόγο που η έκθεση επελέγη να φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο πετρόκτιστο βιομηχανικό κτίριο του 1909, που τότε υπήρξε πυλώνας του παραγωγικού ιστού και τώρα, αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης.