Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημιουργικά θεραπευτικά παιχνίδια κόντρα στην άνοια

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας, και η Challedu – play learn evolve, συνδιοργανώνουν τo Bridge game Jam, ένα τριήμερο φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για την άνοια, μια ξεχωριστή εκδήλωση, που ενώνει νέους, ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας, την Παρασκευή, 8, το Σάββατο, 9 και την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου.

Η δράση αποτελεί τριήμερο event ενημέρωσης, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας παιχνιδιών - εργαλείων κατάλληλων για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων των ασθενών με άνοια.

Δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία για νέους, ηλικιωμένους, επιστήμονες, περιθάλπτοντες και ασθενείς να αλληλεπιδράσουν, να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν εργαλεία για το μέλλον τους.
Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στην άνοια και τη φροντίδα ασθενών.
Οι ασθενείς με άνοια και οι περιθάλποντές τους θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία δημιουργικής αλληλεπίδρασης. Θα αναλύσουν στους νέους δημιουργούς τις ανάγκες τους και θα φτιάξουν μαζί τους παιχνίδια- εργαλεία για την καθημερινότητά τους.
Οι νέοι θα αναλάβουν το ρόλο δημιουργών, θα αλληλεπιδράσουν με ειδικούς επιστήμονες, ασθενείς και περιθάλπτοντες, θα ανιχνεύσουν νέες επαγγελματικές και δημιουργικές διεξόδους και θα δημιουργήσουν παιχνίδια με κοινωνικό όραμα και αντίκτυπο.
Τα καλύτερα παιχνίδια που θα δημιουργηθούν στο τριήμερο θα προωθηθούν στη συνέχεια σε κέντρα, γηροκομεία, οργανισμούς που ασχολούνται με την άνοια, για να μοιράσουν θεραπευτικά χαμόγελα στους ανθρώπους μιας άλλης γενιάς και να τους βάλουν και πάλι στο παιχνίδι τα ζωής.

Το ακριβές πρόγραμμα, έχει ως εξής:
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου
6 – 7 μ.μ.: Προσέλευση - εγγραφές
7- 8:30 μ.μ.: Ομιλίες με θέμα «Άνοια – Παιχνίδι - Δυνατότητα επικοινωνίας μέσω παιχνιδιού» από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Δημήτρη Αργύρη, τη νευροψυχολόγο - καθηγήτρια Ψυχολογίας, Μαριέτα Ρεμούνδου και τον φυσικό – εκπαιδευτικό – σχεδιαστή παιχνιδιών, Ιωάννη Μπρούζο.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου
10 π.μ. – 1 μ.μ.: Ασθενείς με άνοια, φροντιστές τους και νέοι, παίζουν και αλληλεπιδρούν
2 – 9 μ.μ.: Νέοι, με τη βοήθεια ειδικών, δημιουργούν παιχνίδια για ανθρώπους με άνοια και ηλικιωμένους.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου
10 π.μ. – 2 μ.μ.: Πόρτες ανοικτές στο κοινό για παρουσίαση και δοκιμή των δημιουργημένων παιχνιδιών
Την Κυριακή το πρωί από τις 10.00-14.00 η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό για δοκιμή και παρουσίαση των παιχνιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 6937244646 ή να συμπληρώνουν τη φόρμα στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/IZDZLp0kwJP1tiYQ2
Η είσοδος ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας..

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.