Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
21:37:10

Χαλκίδα

Το ατόπημα, η οργισμένη αποχώρηση και το κλάμα...

Παρών ο Βαγγέλης Αποστόλου στα εγκαίνια του νέου Μουσείου «Αρέθουσα», μόνος Υπουργός, όταν η επίσημη εκπροσώπηση από το Υπουργείο Πολιτισμού ήταν στο επίπεδο της Γενικής Γραμματέως.
Ωστόσο, δεν κλήθηκε ποτέ στο βήμα των ομιλητών, βλέποντας να ...παρελάζουν από αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας (τιμής ένεκεν λέει για το ΠΕΠ των Ευρωπαϊκών πάντως κονδυλίων!) και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων («ο Δήμος δεν έχει κάποια σχέση με το έργο» έλεγε ο Παγώνης όταν ο Ζεμπίλης επιχειρούσε να επικοινωνήσει την από πλευράς του πίεση για τη χρηματοδότηση της μελέτης του έργου αλλά τώρα φαίνεται ότι στο πρόσωπό του βρέθηκε σχέση...).
Εκνευρισμένος από το σοβαρό ατόπημα των διοργανωτών να παραλείψουν τον χαιρετισμό του, ο Βαγγέλης Αποστόλου δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε και αποχώρησε.
Αυτή που εισέπραξε την οργή του Υπουργού ήταν η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας (ΕΦΑ), Παρί Καλαμαρά. Και της κόστισε. Στη ξενάγηση των επισήμων στα εκθέματα του νέου Μουσείου που ακολούθησε, ήταν κλαμμένη.
Ο Μητροπολίτης προσπάθησε να βελτιώσει το κλίμα κάνοντας λόγο για «δάκρυα χαράς», όμως ουδείς τα αντελήφθη ως τέτοια.
Η διευθύντρια της ΕΦΑ πάντως εισέπραξε την Υπουργική οργή λόγω της θέσης της. Αφού οι πληροφορίες θέλουν το τυπικό της εκδήλωσης να αποτελεί ευθύνη ιεραρχικά κατώτερου συνεργάτη της.