Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:20:58

Χαλκίδα

Ο κήπος της «Αρέθουσας» είναι γνώση και βιωματική δράση

Ο κήπος της Αρέθουσας είναι γεγονός! Μαθητές, εθελοντές. σύλλογοι και ομάδες φύτεψαν, σκάλισαν, πότισαν και άλλαξαν την εικόνα του αρχιτεκτονικού τοπίου, διαμορφώνοντας ένα νέο χώρο πρασίνου (στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας «Υιοθετήστε τον κήπο της Αρέθουσας»)!

Ο κήπος της Αρέθουσας είναι στόχος! Στόχος για κοινές δράσεις με ομάδες και φίλους. Η διαδικασία από το φύτεμα μέχρι το κλάδεμα και την συγκομιδή, αποτέλεσε και θα αποτελεί μέρος εκπαιδευτικών δράσεων και εκδηλώσεων!

Ο κήπος της Αρέθουσας είναι γνώση! Μέσα από την επιλογή συγκεκριμένων φυτών και δέντρων, αφ' ενός θα παρουσιάζονται ιστορίες και μύθοι που συνδέονται με αυτά στην αρχαιότητα, και αφ' ετέρου διαμορφώνεται ένας κήπος με ενδημικά φυτά της Εύβοιας!

Στη διαδικασία της φύτευσης:

Κύριοι συντελεστές: Παραδοσιακοί Σπόροι Εύβοιας «Σκουντέρι», η Ομάδα Οικογιορτής Εύβοιας, το Δασαρχείο Χαλκίδας, ο δασολόγος Ηλίας Καπράλος, το Κέντρο Μελισσοκομίας και ο Δήμος Χαλκιδέων.

Εθελοντές - Υποστηρικτές: ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Μεσσαπίων, η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Δασοπυροσβεστών Αμαρύνθου - Καλλιθέας - Άνω Bαθειας «η Αμαρυνθία Άρτεμις», η Περιβαλλοντική Ομάδα του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, οι Ε΄ και Στ΄ Τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Όλοι τους ήταν και οι πρώτοι επισκέπτες που ξεναγήθηκαν στο κτήριο της Αρέθουσας, λίγο διάστημα πριν αυτό ανοίξει, επισήμως, τις πύλες του για το κοινό !!!