Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
04:32:18

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Ο Βαρουφάκης στη ΛΑΡΚΟ στα Πολιτικά

Κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής το Γιάνη Βαρουφάκη και τη συμμετοχή της βουλευτού Φωτεινής Μπακαδήμα και εκπροσώπων των Τομέων Βιομηχανίας και Εργασίας, επισκέφτηκε (την Παρασκευή 22 Μαΐου) τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία τους και τα μεταλλεία της εταιρείας στα Πολιτικά.
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα που προωθεί η κυβέρνηση και επιβεβαίωσε τη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 σε αυτό τον αγώνα.
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφού επισήμανε την κοινή μεθόδευση της εκποίησης δημόσιου πλούτου από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, συζήτησε με τους εργαζομένους σχετικά με ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο που θα διατηρούσε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ και που θα την μετέτρεπε σε πυλώνα ανάπτυξης για την πράσινη ενέργεια.
«Η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΛΑΡΚΟ με σκοπό να την ξεπουλήσει αντί να την εντάξει σε ένα συνολικό πράσινο σχέδιο κυκλικής οικονομίας με κινήσεις όπως πχ το άνοιγμα της εταιρείας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την τοποθέτηση πλωτών ανεμογεννητριών από την πλευρά του Αιγαίου που θα μετέτρεπε την Εύβοια σε κεντρικό κόμβο της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη και την μετάβαση σε νέες μορφές τεχνολογίας», τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης στους εργαζόμενους και μέλη των σωματείων.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, ο πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ Εύβοιας Φώντας Αγγελάτος, καθώς και εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της εταιρείας.

 

[ Η απάντηση του ΜέΡΑ25 στο καυτό ερώτημα: ΛΑΡΚΟ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί συμβαίνει με τη ΛΑΡΚΟ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Υπουργοί και παρατρεχάμενοι μιλούν με τα χειρότερα λόγια για τη ΛΑΡΚΟ. Την παρουσιάζουν ως μαύρη τρύπα και τους εργαζόμενούς της ως υψηλόμισθους χαραμοφάηδες.
Ακόμα και από την οπτική ενός νεοφιλελεύθερου, αυτό αποτελεί ανοησία – για να μην πω κάτι χειρότερο.
Ο νεοφιλελεύθερος θα ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τη ΛΑΡΚΟ – δηλαδή να την πουλήσει. Μπορείτε να φανταστείτε όμως την Θάτσερ να μιλά με τον χειρότερο τρόπο με μια κρατική εταιρεία που ήθελε να πουλήσει; Το αντίθετο!
Αν τα κίνητρα της κυβέρνησης δεν είναι απλά η νεοφιλελεύθερη ιδιωτικομανία, που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα από τη ΛΑΡΚΟ και το νερό μέχρι και τον αέρα αν γινόταν, τότε ποια είναι τα κίνητρά τους;
Η μόνη απάντηση είναι: Στοχεύουν στο να χαρίσουν τη ΛΑΡΚΟ σε συγκεκριμένα συμφέροντα στα οποία υποχρεώνονται τώρα ρίχνοντας την τιμή πώλησης μέσα από την σκόπιμη απαξίωσή της.
Το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε και προεκλογικά: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε στα πράγματα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας.
Όσο για την ΛΑΡΚΟ, πρόκειται για εν δυνάμει κερδοφόρα εταιρεία που διαθέτει στην διεθνή αγορά δυσεύρετα ορυκτά τα οποία η υφήλιος έχει ανάγκη για τις νέες πράσινες τεχνολογίες.
Σύντομα θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης μιας δημόσιας, κερδοφόρας ΛΑΡΚΟ.» ]