Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
04:28:44

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Έφυγε από τον Παγώνη, ο Τριανταφύλλου

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Τριανταφύλλου (με επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που κατατέθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου το πρωί) ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό Παγώνη.

Ο Θανάσης Τριανταφύλλου (δημοτικός σύμβουλος Ληλαντίων, 4ος κατά σειρά σε αριθμό ψήφων στο συνδυασμό Παγώνη στις τελευταίες εκλογές και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στην μετα-Καθαροσπόρη περίοδο της δημοτικής αρχής Παγώνη) προέβαλε ως αιτία της απόφασης ανεξαρτητοποίησής του, την άρνηση Παγώνη –στη συνεδρίαση στις 20 Μαρτίου- να υπερψηφίσει (ο συνδυασμός του επέλεξε το «λευκό») την Αναθεώρηση Προϋπολογισμού που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή Βάκα και συμπεριελάμβανε νέα έργα στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, «με τις τόσες πολλές ανάγκες».

Πέρα από τον εκφρασθέντα τοπικισμό και το κατά πόσο αποτελεί αιτία ή αφορμή, η περίπτωση Τριανταφύλλου ήταν από τα «στανταράκια» των αναλυτών της τοπικής πολιτικής σκηνής, για τον εισοδισμό που ετοιμάζει για τον Σεπτέμβριο η Έλενα Βάκα.
Έχοντας «γλυκαθεί» από τις ...δόξες του ρόλου του αντι-Καθαροσπόρη, εξουσίας που απώλεσε και έχοντας μείνει με την πίκρα του ΝΔτη που βρέθηκε στην αντιπέρα όχθη την ώρα που το κόμμα του κέρδισε Κυβέρνηση και Δήμο, ιδιαίτερα μετά την ακύρωση στην πράξη της απλής αναλογικής και την επαναφορά του δημαρχοκεντρικού μοντέλου, ...ο Θανάσης Τριανταφύλλου ήταν έτοιμος από πολύ νωρίς για την αλλαγή στέγης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τώρα συνεκτιμήθηκε ότι ήταν η σωστή ώρα για το πρώτο βήμα. Τελικός προορισμός η ενσωμάτωση στο συνδυασμό της Δημάρχου. Η ανεξαρτητοποίησή του είναι απλά ο ενδιάμεσος σταθμός.