Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τοποθετήθηκε διοικητής στη Δομή της Ριτσώνας

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, ορίστηκαν διοικητές σε 32 υφιστάμενες Δομές προσωρινής Υποδοχής & Φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Οι διοικητές θα αναλάβουν την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας των Δομών. Ενώ θα επιφορτιστούν με την επίδοση συνολικά 40.000 αποφάσεων ασύλου. Με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζεται να προχωρήσει ουσιαστικά η αποσυμφόρηση των δομών.
Η θητεία τους θα είναι ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης.

Διοικητής στη Δομή της Ριτσώνας επελέγη ο Γεώργιος Λέλος, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Αφού, όπως και στην περίπτωση των Διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Κυβέρνηση επέλεξε την αδιαφάνεια που δημιουργεί σκιές γύρω από τη στελέχωση κομβικών θέσεων στο Δημόσιο.
Το Υπουργείο θεώρησε περιττό να συνοδεύσει την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Διοικητών με τα βιογραφικά τους. Με μια απλή διαδικτυακή έρευνα, όμως, βρίσκει κανείς (σημ.: η σχετική έρευνα δεν αφορά κατ' αρχήν στον Γεώργιο Λέλο) στελέχη τοπικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, πρώην συνεργάτες γαλάζιων υπουργών, υποψήφιους κομματικούς περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.
Σημειώνεται πως ανεξάρτητα από το μέγεθος της Δομής, οι Διοικητές θα αμείβονται με 3.000 ευρώ το μήνα. Θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση «μυστικών κονδυλίων», μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία θα διαχειρίζονται χωρίς έλεγχο και λογοδοσία. Θα μπορούν να εκτελούν απόρρητες συμβάσεις κάθε είδους και να συνεργάζονται με την επίσης μετακλητή Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Προφανώς και απαιτείται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου να δημοσιεύσει αμέσως τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των νέων διοικητών, καθώς και τα βιογραφικά τους.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.