Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
04:06:08

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

«Γαλάζια Σημαία» και πάλι στις τρεις παραλίες

Τρεις παραλίες εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων (και οι μοναδικές σε όλο το Νομό Εύβοιας) συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις «Γαλάζιες Σημαίες» για το 2020.
Πρόκειται για την παραλία στις Αλυκές Δροσιάς (στη φωτογραφία, για 12η συνεχή χρονιά), την παραλία στο Λευκαντί (για 8η συνεχή χρονιά) και την πλαζ «Αστέρια» στη Χαλκίδα (η μόνη εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, για 7η συνεχή χρονιά).

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ως γνωστόν διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό σήμα ποιότητας που πιστοποιεί την καθαρότητα των νερών, την οργάνωση των υποδομών της ακτής και την ασφάλεια των λουομένων μιας πλαζ. Η απονομή της πιστοποίησης έγινε προ ημερών από την Ελληνική Επιτροπή Προστασίας της Φύσης.
Οι πιστοποιήσεις αυτές, ιδιαίτερα στην εποχή μας, επιβεβαιώνουν το οφειλόμενο μοντέλο ανάπτυξης (εξαιρετική ποιότητα υδάτων, υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουόμενους και διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας υγιεινής και υγείας), ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον, να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, να προβάλλονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και να αναπτύσσεται υγιής επιχειρηματική πρωτοβουλία.