Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
04:13:38

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Οι αιτήσεις για την Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α' Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας «Νικ. Σκαλκώτας» για το σχολικό έτος 2020-21, μπορούν να κατατίθενται έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 2 μετά το μεσημέρι. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, μέσω εξετάσεων, την οποία θα βρουν ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/1yYSzHmm5jghvd-DOVsISi-gb_Q7DcQ9J/view?usp=sharing και να την αποστείλουν υπογεγραμμένη στο e-mail του σχολείου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

[ Το Μουσικό Σχολείο λειτουργεί με έδρα το Καλοχώρι-Παντείχι. Μπορούν να φοιτήσουν σ' αυτό, μαθητές από τους Νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας (περιοχές κοντινές στην Χαλκίδα). Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και πραγματοποιείται με αστικά, υπεραστικά και μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους. Το σχολείο παρέχει δωρεάν σίτιση στους μαθητές, λόγω του διευρυμένου ωραρίου του.
Σε αυτό διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στις Λυκειακές Τάξεις του Μουσικού Σχολείου ή να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δέχονται δωρεάν, πλήρη και ολοκληρωμένη μουσική παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά. Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι τα αντίστοιχα με αυτά ενός ημερησίου σχολείου με τη διαφορά ότι, αντί για τα μαθήματα της Τεχνολογίας, Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής και Οικιακής Οικονομίας, διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο και Εικαστικά.
Επίσης, το Μουσικό Σχολείο πραγματοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα καινοτόμων δράσεων, προσφέροντας στους μαθητές του διαρκώς ευκαιρίες να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να αποκτήσουν διαφορετικές και πλούσιες εμπειρίες και να καλλιεργήσουν υψηλό επίπεδο αισθητικής και κουλτούρας. Το σχολείο έχει διακριθεί σε πλήθος φεστιβάλ και διαγωνισμών τόσο μουσικής όσο και γενικής παιδείας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2221032910 ]