Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:34:23

Χαλκίδα

Έσπασαν την καραντίνα και βγήκαν εκτός Δομής

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ριτσώνα, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.
Εκεί από χθες είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι να θέλουν να βγουν εκτός, καθώς δεν μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης, όμως οι αρχές τους εμπόδιζαν.
Τελικά, μετανάστες και πρόσφυγες βρήκαν τρόπο και βγήκαν εκτός της Δομής παρά την καραντίνα, με την Αστυνομία να τους αναζητάει.
Το πρωί (Παρασκευή 3 Απριλίου) εντοπίστηκαν κάποιες τρύπες στην περίφραξη στην πίσω πλευρά της Δομής, οι οποίες κλείστηκαν άμεσα, όμως το πρόβλημα είχε ήδη δημιουργηθεί. Και αυτό γιατί κάποιοι είχαν προλάβει να βγουν έξω και προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μικρή ομάδα 10-15 ανθρώπων έφυγε από την πίσω πλευρά της δομής και βγήκε στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στο Σχηματάρι. Άμεσα ομάδα της ΟΠΚΕ με δύο τζιπ ξεκίνησε να τους βρει και, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Αστυνομία, τους εντόπισε και τους σταμάτησε πάνω στον δρόμο. Όπως είπαν, κάποιος ήθελε να βρει ΑΤΜ και κάποιος άλλος να πάει σε φαρμακείο για να αγοράσει κάτι για τη γυναίκα του.